Hoe Goud Uit Radiocomponenten Te Halen

Inhoudsopgave:

Hoe Goud Uit Radiocomponenten Te Halen
Hoe Goud Uit Radiocomponenten Te Halen

Video: Hoe Goud Uit Radiocomponenten Te Halen

Video: Hoe Goud Uit Radiocomponenten Te Halen
Video: #7 Hoe een Radio repareren 2024, Mei
Anonim

Het is niet nodig om uitgebreide kennis van chemie te hebben om het goud in radiocomponenten te extraheren. Het is voldoende om enkele eenvoudige veiligheidsregels te volgen en de onderstaande eenvoudige instructies te volgen.

Hoe goud uit radiocomponenten te halen radio
Hoe goud uit radiocomponenten te halen radio

instructies:

Stap 1

Lees aandachtig het technische gegevensblad van het onderdeel om erachter te komen welk percentage goud dit product bevat. Deze informatie heeft u nodig om de benodigde hoeveelheid reagentia en reactietijd te berekenen.

Stap 2

Houd er rekening mee dat de informatie in het technische gegevensblad van een onderdeel niet altijd de realiteit nauwkeurig weergeeft. Als u echter te maken heeft met radio-onderdelen die vóór 1989 in de USSR zijn vervaardigd, kunt u volledig vertrouwen op de informatie in het technische paspoort en deze gebruiken om goud te winnen.

Stap 3

Trek handschoenen aan en een laboratoriumjas. Houd er rekening mee dat al dit soort werkzaamheden alleen in goed geventileerde ruimtes mogen worden uitgevoerd. Je hebt aqua regia nodig om goud uit radiocomponenten te halen. Als je niet weet wat het is, lees dan verder. "Tsarskaya wodka" is een samenstelling van salpeterzuur en zoutzuur in een verhouding van 3: 1. De temperatuur van dit mengsel moet ongeveer 70-80 graden zijn.

Stap 4

Neem een radiocomponent die goud bevat en los deze op in een verwarmd mengsel. Als er veel delen zijn, dompel ze dan afwisselend in kleine porties van niet meer dan 3 g in het mengsel en dompel elke volgende pas onder nadat de vorige volledig is opgelost.

Stap 5

Begin met het verdampen van de oplossing om het goud uit de radiocomponenten te krijgen. Omdat de radiocomponenten koper en ijzer bevatten, krijgt de oplossing een donkergroene kleur. De oplossing moet worden verdampt totdat het volume meerdere keren afneemt. Giet een paar milliliter zoutzuur in de oplossing. Dit is nodig om het door ijzerzouten gevormde bruine neerslag op te lossen. Blijf verdampen en voeg gewoon keukenzout toe aan de oplossing met een snelheid van 0,2 g zout per 10 ml oplossing.

Stap 6

Voeg na een tijdje kokend water toe aan de container en blijf verdampen. Giet er dan weer een paar milliliter zoutzuur bij. Dit is nodig om de resten van salpeterzuur te verwijderen, om het verlies van goud te elimineren. Voeg 0,5% hydrochinonoplossing toe aan het mengsel met een snelheid van 1 ml stof per 100 ml oplossing. Laat het mengsel 4 uur staan, maar denk eraan af en toe te roeren. Zeef met een dik filter. Smelt de resulterende samenstelling bij een temperatuur van 1100 graden onder een laag borax. Scheid het goud van de bevroren boraxklontjes.

Aanbevolen: