Hoe Een Tv Uit Elkaar Te Halen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tv Uit Elkaar Te Halen
Hoe Een Tv Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Tv Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Tv Uit Elkaar Te Halen
Video: Tv uit elkaar halen #15 2024, April
Anonim

In elk huis is een tv-toestel. De hele familie verzamelt zich 's avonds om hem heen om het nieuws of een interessante film te kijken. Maar het komt voor dat de tv kapot gaat of dat er bepaalde voorwerpen in komen. Natuurlijk moet je de tv demonteren om een vreemd voorwerp te krijgen of om reparaties uit te voeren. De diensten van een specialist zijn vaak duur, dus het is ongepast om geld te geven voor iets dat u zelf kunt doen.

Televisie
Televisie

Het is nodig

Schroevendraaierset, katoenen handschoenen, zachte doek

instructies:

Stap 1

Bepaal waarom u uw tv moet demonteren. De demontage van de tv kan volledig of onvolledig zijn. Volledige demontage omvat de volledige demontage van alle delen van de tv, en onvolledige respectievelijk de demontage van een afzonderlijk onderdeel. Als u een voorwerp wilt verwijderen dat door het rooster is gevallen, volstaat het om het achterpaneel van de tv te verwijderen. Meer globale storingen vereisen een gedetailleerde analyse van uw apparaat. Er moet apart worden opgemerkt dat plasma-tv's in geen geval mogen worden gedemonteerd, omdat ze een geheel andere structuur hebben en alleen onder speciale omstandigheden met speciale apparatuur kunnen worden gerepareerd.

Stap 2

Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing van uw tv die bij de set wordt geleverd. Het bevat altijd een schema van het apparaat. Dit zal u helpen om alle bevestigingsbouten te vinden.

Plaats een zachte doek op het oppervlak waar u de tv uit elkaar haalt om krassen op de monitor te voorkomen. Het wordt ook aanbevolen om alle demontagewerkzaamheden met handschoenen uit te voeren om vettige vlekken te voorkomen. Het is vermeldenswaard dat door zelfdemontage uw garantie vervalt, daarom is het raadzaam om de tv pas zelf te demonteren als de garantieperiode is verstreken.

Stap 3

Koppel de tv los van het lichtnet. Verwijder alle schroeven voorzichtig. Probeer te onthouden in welke sleuf elke schroef zat. Het is vermeldenswaard dat de bouten in lengte en breedte kunnen variëren, dus het is het beste om een benaderend plan voor de locatie van de bouten op papier te tekenen en ze zo te rangschikken dat ze niet in de war raken. Nu kunt u voorzichtig de achterkant van de tv verwijderen. Het wordt meestal vastgezet met plastic clips. Zoek in de handleiding alle plaatsen op waar ze zich bevinden om er niet per ongeluk een aantal te breken. Om te verwijderen, moet u op elke vergrendeling drukken, terwijl u het deksel voorzichtig in de tegenovergestelde richting trekt. Druk niet met een gewone schroevendraaier, omdat het strijkijzer het plastic kan beschadigen. Hiervoor zijn er speciale schroevendraaiers van dicht rubber of flexibel plastic.

Stap 4

De onvolledige demontage van uw TV is voltooid. Vervolgens ziet u de interne structuur van uw eenheid. De meeste onderdelen zijn bevestigd door middel van solderen. Het wordt ten zeerste afgeraden om de tv volledig uit elkaar te halen, omdat het speciale opleiding en vaardigheden in het solderen van onderdelen vereist. Daarom is het de moeite waard om de tv alleen te demonteren voor kleine reparaties.

Aanbevolen: