Een USB-flashstation Opnieuw Maken

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Opnieuw Maken
Een USB-flashstation Opnieuw Maken

Video: Een USB-flashstation Opnieuw Maken

Video: Een USB-flashstation Opnieuw Maken
Video: 4 Ways to Make a Full Image Backup of USB Drives 2024, April
Anonim

Wijziging van een flashstation bestaat uit het wijzigen van het formaat van het ene naar het andere. Deze procedure wordt uitgevoerd om de gegevensdrager te wissen van gegevens en om het werk van de gegevensdrager te versnellen door het type gegevensopslag om te zetten in een efficiëntere, betrouwbaardere en snellere.

Een USB-flashstation opnieuw maken
Een USB-flashstation opnieuw maken

instructies:

Stap 1

Om een USB-stick te formatteren, kunt u gebruik maken van de standaardfuncties van het systeem. Steek de media in de USB-poort van uw computer, die zich aan de voor- of achterkant van de behuizing bevindt.

Stap 2

Wacht tot de USB-flashdrive in het systeem is gedefinieerd. Als u dit specifieke opslagmedium voor de eerste keer op uw computer installeert, moet u ongeveer 2 minuten wachten terwijl het systeem het mediatype detecteert en de stuurprogramma's installeert die nodig zijn voor een effectieve werking van het apparaat.

Stap 3

Nadat de installatie van apparatuur in het systeem is voltooid, ziet u een venster met een verdere optie voor het uitvoeren van bewerkingen. U kunt dit venster sluiten en vervolgens op het menu "Start" - "Computer" klikken om de op het systeem geïnstalleerde schijfmedia te bekijken.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op de naam van uw flashstation. Klik in het contextmenu dat verschijnt op de regel "Formaat" om naar het venster te gaan voor het selecteren van opties voor de procedure.

Stap 5

Geef onder de aangeboden opties in het veld "Formaat" het formaat aan van de media die u wilt ontvangen. Windows biedt vaak 2 populaire opties: FAT32 of NTFS. NTFS is sneller dan het FAT32-formaat, en daarom is het raadzaam om het te kiezen bij het formatteren.

Stap 6

Vink het vakje naast "Snel formatteren" aan om het conversieproces te versnellen. Als u alle gegevens op de media volledig wilt verwijderen zonder de mogelijkheid van herstel, schakelt u dit item uit. Het is vermeldenswaard dat bij het formatteren in beide gevallen alle gegevens worden gewist, maar als u belangrijke informatie verliest, kunt u proberen de herstelprocedure uit te voeren, wat na een volledige opschoning onmogelijk zal zijn.

Stap 7

Klik op de knop "Start" om te beginnen met converteren. De procedure duurt maximaal 2 minuten, waarna u de melding "Formatteren voltooid" ziet. De formaatconversie is voltooid en de herbewerking van de mediastructuur is voltooid. U kunt de media uit de USB-poort van uw computer verwijderen.

Aanbevolen: