Hoe Kies Je Een Goede Webcam

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Goede Webcam
Hoe Kies Je Een Goede Webcam

Video: Hoe Kies Je Een Goede Webcam

Video: Hoe Kies Je Een Goede Webcam
Video: I tried all of these webcams so you don't have to. What webcam is best? 2024, Mei
Anonim

Nu verbaast u niemand meer met online communicatie via een webcam. Deze techniek maakt het niet alleen mogelijk om met een persoon te communiceren, hem te horen, maar ook om te zien. Met een webcam kunt u niet alleen zakelijke onderhandelingen voeren, maar ook communiceren met vrienden en familie. Dus de overname ervan kan een dringend probleem worden voor een internetgebruiker.

Hoe kies je een goede webcam
Hoe kies je een goede webcam

instructies:

Stap 1

Dus de keuze voor een webcam. Als je naar een ijzerhandel bent gekomen, maar niet weet waar je moet beginnen, richt je dan op de kenmerken van de cameramatrix. Immers, het type CCD-matrix stelt u in staat om een beeld van hogere kwaliteit te krijgen, zorgt voor minder interferentie. Maar camera's met dergelijke matrixen zullen ook tegen een hogere prijs verschillen. Bepaal dus eerst waarom je precies een webcam nodig hebt en welke kwaliteiten en kenmerken in jouw geval voorop staan.

Stap 2

Bovendien wordt de kwaliteit van het verzonden beeld beïnvloed door de resolutie. Voor gewone videoconferenties is een resolutie van 320 x 240 pixels geschikt, met de standaardresolutie van 640 x 480 pixels kunt u minivideo's opnemen (dit is beschikbaar in de meeste camera's). Je kunt foto's maken en betere beelden overbrengen met webcams met een resolutie van 1280 x 960 (maar dit zijn meestal vrij dure modellen).

Stap 3

De compatibiliteit van deze techniek met het besturingssysteem van uw computer is ook belangrijk. De meeste webcams (en trouwens niet alleen) worden "voor" het Windows-systeem gemaakt. Dus als je een Mac- of Linux-gebruiker bent, zal het iets moeilijker zijn om een camera te vinden.

Stap 4

Sommige cameramodellen zijn mogelijk uitgerust met een ingebouwde microfoon, maar zijn over het algemeen niet vereist. Eventueel kun je een losse microfoon aansluiten of helemaal niet aanschaffen (als je een netbook of laptop gebruikt, is die er al).

Stap 5

Niet het laatste criterium bij het kiezen van een webcam moet het aantal frames per seconde zijn (aangeduid met de afkorting fps). Let daarom op fps: hoe hoger deze is, hoe beter het resulterende beeld zal zijn. Meestal wordt aangeraden camera's van minimaal 40 fps aan te schaffen.

Aanbevolen: