Een Foto Dateren Date

Inhoudsopgave:

Een Foto Dateren Date
Een Foto Dateren Date

Video: Een Foto Dateren Date

Video: Een Foto Dateren Date
Video: Как изменить дату фотографий - MAC 2024, Mei
Anonim

Het is niet altijd mogelijk om de camera zo in te stellen dat deze de datum van de foto weergeeft, dus er zullen "lost in time" foto's op elke harde schijf staan. Maar het maakt niet uit, de datum kan worden ingesteld met behulp van de almachtige Adobe Photoshop.

Een foto dateren date
Een foto dateren date

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop CS5 en open de gewenste foto: klik op het menu-item Bestand, vervolgens op het item Openen, selecteer het bestand en klik op Openen. Ook kan het venster voor het laden van een afbeelding worden geopend met behulp van de sneltoetsen "Ctrl" + "O".

Stap 2

Selecteer het gereedschap "Type" (sneltoets "T") en klik met de linkermuisknop ongeveer op de plaats waar u de tekst wilt zien. Er verschijnt een knipperende cursor waar u hebt geklikt. Voer de gewenste datum in met het toetsenbord. Onder het bestandsmenu is er een paneel waar u het lettertype, de stijl, de grootte, de kleur en andere parameters van de inscriptie kunt wijzigen. Selecteer de tekst voordat u deze wijzigt: klik er met de rechtermuisknop op en klik in het menu dat verschijnt op het allereerste item - "Alles selecteren".

Stap 3

Aan de linkerkant van het optiepaneel bevindt zich een knop om tekst van horizontale naar verticale positie en terug te schakelen. Let ook op de "Warp Text"-functie (de knop met de letter "T" en een pijltje onderaan), waarmee je je belettering een frivool, komisch effect kunt geven.

Stap 4

Aan de rechterkant van het paneel met de parameters van het gereedschap "Type" zijn er twee knoppen: met de afbeelding van een doorgestreepte cirkel en een vinkje. De eerste verwijdert de laatste wijzigingen of, als de tekst volledig is geselecteerd, de hele tekstlaag. De tweede slaat de aangebrachte wijzigingen op.

Stap 5

Als u niet tevreden bent met de locatie van het label, kunt u het verplaatsen. Gebruik hiervoor het gereedschap "Verplaatsen" (sneltoets "V"). Selecteer het, klik met de rechtermuisknop op het label en sleep het naar de gewenste locatie.

Stap 6

Om de afbeelding met het bijschrift op te slaan, klikt u op het menu-item "Bestand" en vervolgens op het item "Opslaan als" (of gebruikt u de sneltoetsen "Shift" + "Ctrl" + "S"), schrijft u een naam, selecteert u een pad, in het veld "Files of type" zet Jpeg en klik op de knop Opslaan.

Aanbevolen: