Een Studiomicrofoon Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Studiomicrofoon Aansluiten
Een Studiomicrofoon Aansluiten

Video: Een Studiomicrofoon Aansluiten

Video: Een Studiomicrofoon Aansluiten
Video: How To Connect an XLR Mic to Computer for Beginners 2024, Mei
Anonim

Professionele microfoons worden met speciale XLR-connectoren op mengtafels aangesloten. Soms wil je zo'n microfoon gebruiken in combinatie met huishoudelijke apparatuur, maar het is jammer om deze te verpesten door de connector te veranderen. Een simpele adapter helpt.

Een studiomicrofoon aansluiten
Een studiomicrofoon aansluiten

Noodzakelijk

  • - soldeerbout, neutraal vloeimiddel en soldeer;
  • - multimeter;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Controleer de pinout van de XLR-connector in de volgende afbeelding:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/81/XLR_pinouts.svg … Hier geeft het cijfer 1 het contact aan dat is aangesloten op de gevlochten kabel, nummer 2 - aangesloten op de uitgang van de microfoon capsule, verbonden in de microfoonbehuizing met de vlecht, en nummer 3 - verbonden met de tegenoverliggende aansluiting van de microfooncapsule

Stap 2

Zorg ervoor dat de studiomicrofoon dynamisch is en geen condensatormicrofoon die zogenaamde fantoomvoeding nodig heeft. Het is moeilijker om zo'n microfoon aan te sluiten dan niet alleen een dynamische, maar zelfs een elektreet. In tegenstelling tot een elektretmicrofoon, heeft een studiocondensatormicrofoon een speciale voeding nodig, wat niet eenvoudig thuis te maken is.

Stap 3

Koop een 3-polige XLR-stekker in een radiowinkel. Koop op dezelfde plaats een "jack" -stekker met een diameter van 6, 3 mm, als de microfoon wordt aangesloten op een karaokesysteem, of een diameter van 3,5 mm als u deze op een geluidskaart wilt aansluiten. In het laatste geval heb je ook onderdelen nodig om de versterker in elkaar te zetten (daarover hieronder meer).

Stap 4

Sluit op een XLR-type contactdoos pinnen 1 en 2 met elkaar aan.

Stap 5

Verbind op de stekker de pen die zich het dichtst bij de kabelingang bevindt, met de middelste pen.

Stap 6

Als je van plan bent om met een karaokesysteem te werken, verbind dan het aansluitpunt van pin 1 en 2 van de XLR-bus met de "ver"-pin van de "jack"-stekker met een diameter van 6, 3 millimeter en pin 3 van de bus naar het aansluitpunt van de "nabije" en "middelste" contacten van deze vorken. Controleer de integriteit van alle verbindingen met een multimeter in ohmmeter-modus Sluit de microfoon via de adapter aan op het karaoke-systeem en zorg ervoor dat het werkt.

Stap 7

Sluit de microfoon op dezelfde manier aan op de geluidskaart, met als enige verschil dat er een 3,5 mm jack wordt genomen, en tussen de XLR-bus en de jack een microfoonversterker moet worden geplaatst. De noodzaak voor het gebruik ervan is te wijten aan het feit dat de ingang van de geluidskaart is ontworpen om te werken met een elektreet in plaats van een dynamische microfoon. Het schema van een dergelijke versterker wordt gegeven op de volgende link:

jap.hu/electronic/micamp.html

Aanbevolen: