Hoe Een Akoestische Plank Te Installeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Akoestische Plank Te Installeren?
Hoe Een Akoestische Plank Te Installeren?

Video: Hoe Een Akoestische Plank Te Installeren?

Video: Hoe Een Akoestische Plank Te Installeren?
Video: DIY: PLANK CEILING INSTALLATION - Featuring Armstrong Acoustic Plank Ceiling 2024, Mei
Anonim

Een akoestische plank is niet langer een luxe in een binnenlandse auto, maar is een van de eenvoudigste en meest noodzakelijke elementen waarmee u het geluid in uw auto "voor de geest" kunt brengen, aangezien de standaardproducten verre van perfect zijn. Een akoestische plank kan de geluidskwaliteit aanzienlijk verbeteren.

Hoe een akoestische plank te installeren?
Hoe een akoestische plank te installeren?

Noodzakelijk

  • - multiplex;
  • - houtlijm;
  • - vibroplastplaat;
  • - tapijt;
  • - puzzel;
  • - boren.

instructies:

Stap 1

Bereid de machine voor op het monteren van de akoestische plank. Leid de luidsprekerdraden naar de achterkant van de auto voordat u de akoestische plank installeert. Leid de draden langs de vloer langs de tunnel aan weerszijden ervan. Markeer vervolgens de luidsprekergaten op de plank van de behuizing.

Stap 2

Om de stereobasis te verbreden, selecteert u de locaties van de gaten zo ver mogelijk van het midden van de C-stijlen. Knip daarna de gaten uit, hiervoor moet je het glas demonteren. Neem een schaar voor metaal, boor gaten met een boormachine, knip langs de lijn met een schaar. Lijm dit alles met vibroplast.

Stap 3

Plaats de planksjabloon, gebruik de decoratieve bekleding van de achterplank als sjabloon. Gebruik een liniaal en meetlint, probeer het en verklein het, markeer de gaten voor de luidsprekers. Wees uiterst voorzichtig bij het markeren, u heeft altijd tijd om te knippen.

Stap 4

Snijd het tweede vel volgens het patroon van het eerste. Lijm vervolgens beide vellen, lijm beide vellen met lijm, als resultaat krijgt u een monolithisch bord en de dikte is ongeveer 15 mm. Breng iets stevigs maar vervormbaars aan op de onderkant van de plank om ervoor te zorgen dat de akoestische plank goed tegen het lichaam past met behulp van een Macroflex.

Stap 5

Knijp de macroflex in een bak met water, roer het met een spatel, breng het aan op de plank. Het doorweekte materiaal wordt na uitharding zeer sterk. Nadat het is uitgehard, snijdt u het af met een mes om de positie van de akoestische plank aan te passen.

Stap 6

Bedek vervolgens de plank met een tapijt, installeer deze op zijn plaats. Snijd het tapijt op maat en vorm van de plank, voeg vijf centimeter toe aan elke rand. Vouw de randen van de stof, bevestig aan de uiteinden van de planken met een pistool en nietjes. Zo kunt u met uw eigen handen een akoestische plank voor uw auto maken.

Aanbevolen: