Hoe Kies Je Een Magnetronbeugel Of Plank?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Magnetronbeugel Of Plank?
Hoe Kies Je Een Magnetronbeugel Of Plank?

Video: Hoe Kies Je Een Magnetronbeugel Of Plank?

Video: Hoe Kies Je Een Magnetronbeugel Of Plank?
Video: Hoe bepaal ik de inbouwmaten van een oven of magnetron 2024, Mei
Anonim

Hoewel een magnetron het leven van zijn eigenaren aanzienlijk kan vergemakkelijken, heeft hij ook een tastbaar nadeel: afmetingen. Als er in je keuken geen ruimte meer is voor een ander groot item, kun je beugels of een speciale hangplank gebruiken.

Hoe kies je een magnetronbeugel of plank?
Hoe kies je een magnetronbeugel of plank?

Beugels

Houd bij het kiezen van beugels rekening met de afmetingen van de magnetron. Het is niet nodig om met een meetlint naar de winkel te gaan - alle benodigde parameters zijn te vinden in het magnetronpaspoort. De lengte van de beugels hangt af van de breedte van dit apparaat - het moet met een marge zijn, omdat het niet veilig is om de oven met de achterwand dicht bij de muur te installeren. Voor een correcte werking moet er een opening worden voorzien tussen de muur en de magnetron, die ongeveer 20 cm moet zijn.

Een ander belangrijk kenmerk dat uit het magnetronpaspoort kan worden geleerd, is de massa van het model dat u leuk vindt. Daarna blijft het om er zeker van te zijn dat de geselecteerde beugels bestand zijn tegen een dergelijke belasting. Echter, in het geval van de massa van de magnetron, mag men de veiligheidsmarge van de beugel niet vergeten: als u er zeker van wilt zijn dat de oven correct is bevestigd en niet zal instorten tijdens het gebruik, voegt u er nog een paar toe kilogram naar de indicator van de toelaatbare belasting op de steunen.

De reserve bij het berekenen van de toegestane belasting is niet alleen herverzekering, maar ook rekening houdend met het gewicht van producten die in de oven worden verwarmd, evenals gerechten, die behoorlijk zwaar kunnen zijn.

Bepaal het type beugels dat u nodig hebt. Hun eerste type onderscheidt zich door de mogelijkheid om de lengte van de beugels te veranderen zonder ze van de muur in de keuken te verwijderen, waardoor u magnetronovens van verschillende afmetingen op dezelfde steunen kunt installeren. Dit gebeurt met behulp van speciale regelaars, maar ze zijn ook de zwakste schakel in de constructie: dit beweegbare en fragiele element kan snel uitvallen, waardoor de kachel op de grond zakt. Het andere type beugels is niet uitgerust met regelaars en kan niet worden aangepast aan verschillende modellen magnetronovens, maar ze zijn duurzamer vanwege de integriteit van hun ontwerp.

Te goedkope beugels van een fabrikant waar je voor het eerst over hoort, is een serieus risico. Gebruik houders met een merknaam, betaal er iets meer voor, maar zorg dat u niet meer hoeft te betalen voor een nieuwe magnetron.

Een plank

Een hangende plank voor een magnetronoven moet, net als de beugels, worden gekozen en aan de muur worden bevestigd op basis van de afmetingen en het gewicht van de oven. Maar er zijn ook eigenaardigheden van deze installatiemethode: het oppervlak van de plank onder de magnetron mag niet glad zijn, anders kan de oven van zijn plaats vallen wanneer u de deur te hard naar u toe trekt. Het beste is om het schap uit te rusten met een kleine barrière aan de buitenrand om te voorkomen dat het valt.

Aanbevolen: