Hoe Maak Je Een Telefoonsnoer?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Telefoonsnoer?
Hoe Maak Je Een Telefoonsnoer?

Video: Hoe Maak Je Een Telefoonsnoer?

Video: Hoe Maak Je Een Telefoonsnoer?
Video: How To Make A Telephone Cable RJ11 2024, Mei
Anonim

Mobiele telefoons worden meestal verkocht met DATA-kabels waarmee u uw apparaat op een computer kunt aansluiten en informatie kunt uitwisselen. Ze zijn echter niet geschikt om de firmware te verwijderen om de softwarevulling te wijzigen. Hiervoor wordt een stikkoord gebruikt, dat je zelf thuis kunt maken.

Hoe maak je een telefoonsnoer?
Hoe maak je een telefoonsnoer?

instructies:

Stap 1

Neem een willekeurige USB- of DATA-kabel met een doos in het midden met een bord en een microschakeling. Download het Prolific Technology PL-2302-stuurprogramma van internet. Om te bepalen of deze kabel precies de kabel is die we nodig hebben, steekt u de lege kabel in de USB-connector van de computer. Als er een venster verschijnt met een zoekopdracht naar een onbekend apparaat, wijs het dan naar het pad naar het gedownloade stuurprogramma. Als het door het systeem wordt geaccepteerd, is alles correct geselecteerd.

Stap 2

Knip de stekker van de geselecteerde kabel af. Je ziet vier gekleurde draden: zwart (GND), rood (+5 V), groen en wit Rx en Tx. We hebben alleen Rx, Tx en GND nodig. Controleer met een tester welke draad overeenkomt met + 5V en knip deze af zodat deze niet interfereert. Soldeer drie krokodillenklemmen aan de resterende draden. Het resultaat is een universeel firmwaresnoer dat met elke telefoon kan worden gebruikt.

Stap 3

Neem de native plug van je telefoon. Soldeer korte draden naar alle contacten en breng ze in orde naar de matrijs. Steek de stekker met de dobbelsteen in de telefoon. Zoek met behulp van een tester de Rx-, Tx- en GND-pinnen in de telefoonconnector. Controleer hiervoor de weerstandswaarden met de batterij erin en eruit.

Stap 4

Verbind het universele stikkoord met de matrijs met de nodige krokodillen aan de benodigde contacten. Steek de resulterende kabel in de USB-poort van uw pc. Er verschijnt een karakteristiek geluid over de apparaatverbinding. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad.

Stap 5

Selecteer "Beheer". Start vervolgens in de map aan de rechterkant "Apparaatbeheer" en selecteer "Poorten". Klik op de overeenkomstige regel en voer de poortparameters in: snelheid en aantal. Zo maak je een snoer voor je telefoon. Daarna kunt u het programma downloaden om het apparaat te flashen.

Aanbevolen: