Een Netbook-batterij Opladen

Inhoudsopgave:

Een Netbook-batterij Opladen
Een Netbook-batterij Opladen

Video: Een Netbook-batterij Opladen

Video: Een Netbook-batterij Opladen
Video: How to charge laptop battery manually 1 2024, April
Anonim

Sommige mensen denken dat een van de belangrijkste onderdelen van een kleine mobiele computer de batterij is. Het moet goed worden verzorgd om voortijdige achteruitgang te voorkomen.

Een netbook-batterij opladen
Een netbook-batterij opladen

instructies:

Stap 1

Controleer uw batterij bij het kopen van een netbook. Deze optie is beschikbaar voor alle klanten, behalve wanneer u een mobiele computer koopt in een online winkel. Sluit de netbook aan op netstroom en zet hem aan. Wacht even om de batterij volledig op te laden. Kijk nu naar de metingen van de indicator in het systeemvak.

Stap 2

Komt het laadniveau niet boven de 98%, dan is het beter om deze mobiele computer op te geven. Hoogstwaarschijnlijk is de batterij niet helemaal van hoge kwaliteit. Leer nu hoe u de netbookbatterij op de juiste manier oplaadt.

Stap 3

Schakel uw mobiele computer uit en sluit deze opnieuw aan op een stopcontact. Als er een indicator op de behuizing van het apparaat is die het laadniveau van de batterij aangeeft of gewoon van kleur verandert als het volledig is opgeladen, volg dan de aanwijzingen. Koppel de netbook los van de netvoeding en zorg ervoor dat de batterij op het maximale niveau staat.

Stap 4

Zet uw mobiele computer aan. Laat het aan totdat de batterij volledig leeg is. Herhaal deze cyclus meerdere keren. Als u de levensduur van de batterij wilt verlengen, probeer deze dan niet te gebruiken wanneer u de apparatuur op netstroom kunt aansluiten.

Stap 5

Bewaar een volledig ontladen batterij nooit apart van de netbook. Het wordt aanbevolen om de batterij 40-60% op te laden voordat u deze verwijdert. Zelfs in een situatie waarin u uw mobiele computer het grootste deel van de tijd thuis gebruikt, moet u proberen om de batterij er elke 2-3 maanden op aan te sluiten. Dit voorkomt schade aan de batterij.

Stap 6

Zorg ervoor dat u van tevoren een extra batterij aanschaft. Dit bespaart u de moeite om in de toekomst op zoek te gaan naar een vergelijkbaar model. En u kunt lang genoeg doorgaan zonder uw netbook op te laden.

Aanbevolen: