Hoe Kies Je Een Luidsprekerkabel?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Luidsprekerkabel?
Hoe Kies Je Een Luidsprekerkabel?

Video: Hoe Kies Je Een Luidsprekerkabel?

Video: Hoe Kies Je Een Luidsprekerkabel?
Video: How to Choose the Right Speaker Wire? | Home Theater Basics 2024, Mei
Anonim

Luidsprekerkabels worden gebruikt om muziekapparatuur en instrumenten aan te sluiten. In het hart van elke kabel bevindt zich een geleider, waarvan de kwaliteit van de geluidsoverdracht afhangt, wat op zijn beurt de weergave ervan beïnvloedt. Bij het kiezen van een product moet u zich laten leiden door enkele belangrijke parameters.

Hoe kies je een luidsprekerkabel?
Hoe kies je een luidsprekerkabel?

instructies:

Stap 1

Het belangrijkste element van de kabel is de middengeleider, waardoor de muziekinstrumenten het signaal ontvangen. Een draad van hoge kwaliteit is in staat om geluidsoverdracht te bieden zonder enige interferentie. In producten van de hoogste kwaliteit is het element gemaakt van sterk gezuiverd zuurstofvrij koper, dat geluid van hoge kwaliteit kan leveren zonder het te vervormen.

Stap 2

Bij het kiezen van een product is ook de fabricagekwaliteit van de connector die wordt aangesloten op de audio-uitgang belangrijk. Het is het beste om een vergulde of verzilverde stekker te hebben. Deze metalen zorgen voor de hoogste kwaliteit geluidsoverdracht via de kabel naar het apparaat. Let bij het kopen op de isolatie - hoe beter het is gemaakt, hoe beter de draad is gemaakt.

Stap 3

De kwaliteit van het resulterende geluid hangt ook af van de lengte van het product - hoe kleiner het is, hoe minder inductantie wordt waargenomen, wat de belasting van de versterker vermindert en een minimale impact op het geluid heeft. Over de gehele lengte van de draad moet ook markering worden aangebracht - het is wenselijk dat deze zich op elke meter van het product bevindt en de aanduiding van het gedeelte en de naam van de fabrikant bevat.

Stap 4

De beste isolatie voor een kabel is Teflon met een lage dichtheid. Er zijn ook draden van polypropyleen en PVC. Dit laatste materiaal is het goedkoopste en heeft een negatief effect op het geluid, d.w.z. heeft een lage kwaliteit. Hoe langer de kabel, hoe sterker de werking van PVC.

Stap 5

Als u een zo zuiver mogelijk geluid wilt bereiken, moet u niet de kabels gebruiken die bij de gekochte apparatuur worden geleverd. Dit komt doordat fabrikanten vaak besparen op de productie van componenten en daarom kan een hoogwaardige draad alleen apart worden gekocht.

Aanbevolen: