Een Tv-tuner Instellen

Inhoudsopgave:

Een Tv-tuner Instellen
Een Tv-tuner Instellen

Video: Een Tv-tuner Instellen

Video: Een Tv-tuner Instellen
Video: How to connect TV tuner | golu singh 2024, Mei
Anonim

Tv-tuners zijn speciale apparaten waarmee u televisie via de kabel of uitzending op uw pc kunt bekijken. Er zijn tegenwoordig veel soorten tv-tuners op de markt, maar de opstelling is bijna allemaal hetzelfde.

Een tv-tuner instellen
Een tv-tuner instellen

Het is nodig

  • - Afstandsbediening;
  • - bestuurder;
  • - een programma voor het bekijken van een tv-signaal.

instructies:

Stap 1

Selecteer een tv-tuner. Deze fase is alstublieft de belangrijkste bij het instellen van het apparaat. Het is een feit dat niet alle tv-tuners geschikt zijn voor uw computer, vooral als ze geen eigen programma voor het bekijken van video's hebben. Er is een apparaat met een intern bord dat wordt aangesloten via een vrije Ethernet-poort op de router en wordt aangesloten op een USB- of IEEE 1394-poort op uw computer. Bepaal welk type geschikt is voor uw pc of laptop. Koop indien nodig een speciale adapter.

Stap 2

Sluit de tv-tuner aan op je computer of laptop. Deze stap is afhankelijk van het type apparaat dat je hebt gekocht. Als je twijfelt over je handelen, lees dan de gebruiksaanwijzing die bij de tv-tuner moet worden geleverd. Controleer de juiste aansluiting van de connectoren.

Stap 3

Zet uw computer of laptop aan en plaats de schijf met stuurprogramma's die bij de tv-tuner is geleverd in het station. Als er geen dergelijke schijf is, kunt u de benodigde bestanden op internet downloaden op de website van de fabrikant van het apparaat. Als u het besturingssysteem Windows 7 hebt geïnstalleerd, wordt u in sommige gevallen gevraagd om de vereiste updates te downloaden.

Stap 4

Installeer software om tv-zenders te kijken. Het staat op de schijf die bij de tv-tuner wordt verkocht. Als er geen is, kunt u het apparaat configureren voor Windows Media Center of een geschikte viewer downloaden op internet. In het eerste geval moet u de compatibiliteit controleren van het tv-signaal dat wordt verzonden door de tv-tuner en ontvangen door Windows Media Center. U kunt deze informatie vinden op

Stap 5

Sluit de tv-tuner aan op uw kabelbox of antenne. Start het programma voor het ontvangen van een tv-signaal en druk op de kanaalscanknop. Als je alle voorgaande punten goed hebt ingevuld, verschijnt er een lijst met tv-zenders. Zo niet, controleer dan of de tv-tuner goed is aangesloten.

Aanbevolen: