Hoe Een Zender Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Zender Kiezen?
Hoe Een Zender Kiezen?

Video: Hoe Een Zender Kiezen?

Video: Hoe Een Zender Kiezen?
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, Mei
Anonim

Een zender, of FM-modulator, is een apparaat waarmee je via een radio-ontvanger muziekbestanden kunt afspelen. Meestal worden zenders geproduceerd voor auto-audiosystemen en worden ze gevoed via een 12-volt stopcontact of sigarettenaansteker.

Hoe een zender kiezen?
Hoe een zender kiezen?

instructies:

Stap 1

Alle zenders zijn grofweg in te delen in twee groepen: modulatoren met en zonder ingebouwd Flash geheugen. Die laatste zijn veel goedkoper, je kunt er elke Flash-drive op aansluiten: harde schijf, USB-stick, smartphone en andere apparaten met open toegang tot het bestandssysteem.

Stap 2

Geheugenzenders zijn duurder en zullen van tijd tot tijd op uw computer moeten worden aangesloten om de gewenste bestanden te kopiëren. Maar het voor de hand liggende voordeel van dergelijke apparaten is natuurlijk hun compacte uiterlijk.

Stap 3

Inspecteer zorgvuldig de plaats waar het 12-volt stopcontact of de sigarettenaansteker zich in de auto bevindt - het is mogelijk dat het model van de zender dat u gaat kopen, na installatie de vrije beweging van de versnellingspook zal belemmeren, de beweging van de bestuurder of passagier. Kies je voor een model zonder intern geheugen, houd dan rekening met de afmetingen van de modulator met daarop een externe schijf aangesloten.

Stap 4

Een belangrijke factor voor veel autoliefhebbers zal het ontwerp van de zender zijn. Kies een model dat harmonieus in het interieur van uw auto past. Het is goed als de achtergrondverlichting van het modulatordisplay dezelfde kleur heeft als de achtergrondverlichting van het dashboard en de behuizing van het apparaat er niet uitziet als een vreemd element in de cabine. Sommige modulatoren hebben LED's die knipperen tijdens het afspelen. Let op dit punt als u tijdens het rijden last kunt krijgen van dergelijke verlichting.

Stap 5

De meeste zenders hebben vergelijkbare technische kenmerken en functies, maar sommige fabrikanten bieden modellen aan met gemakkelijkere navigatie door menu's en mappen met audiobestanden, evenals met extra bedieningsmogelijkheden vanaf de afstandsbediening. Voordat u een definitieve beslissing neemt ten gunste van een bepaald model, moet u overwegen of u bereid bent een bepaald bedrag te veel te betalen voor opties die u misschien niet nodig heeft.

Aanbevolen: