Wat Is WPS

Inhoudsopgave:

Wat Is WPS
Wat Is WPS

Video: Wat Is WPS

Video: Wat Is WPS
Video: Wat is een router en hoe werkt het? 2024, Mei
Anonim

WPS is een standaard die is ontwikkeld door fabrikanten van Wi-Fi-apparatuur om een draadloos netwerk te creëren. Met deze technologie kun je een wifi-netwerk opzetten zonder in alle technische nuances te duiken.

Wat is WPS
Wat is WPS

Protocol voor automatische verbinding van een wifi-netwerk

Dankzij de draadloze internetverbinding konden we ons ontdoen van het spinnenweb van draden en kabels en echt vrij worden. Maar tegelijkertijd was er een probleem met het configureren van de netwerkbeveiliging. Een gewoon persoon zonder speciale kennis is waarschijnlijk niet in staat om de juiste (in termen van beveiliging) internetverbinding tot stand te brengen.

Hiervoor is een speciaal WPS-protocol (Wi-Fi Ptotected Setup) uitgevonden, dat automatisch een wifi-netwerk configureert. Met WPS kunnen gebruikers een beveiligd draadloos netwerk opzetten zonder in te gaan op alle technische details en encryptie-instellingen. Deze technologie wordt ondersteund door de meeste moderne Wi-Fi-routers, evenals door alle besturingssystemen vanaf Win Vista.

Het opzetten van een Wi-Fi-netwerk is verdeeld in twee fasen: het opzetten van een toegangspunt en het aansluiten van apparaten op een draadloos netwerk. In dit geval kan de configuratie worden uitgevoerd zonder zelfs maar naar de webinterface te gaan. De eerste keer dat u verbinding maakt met de router, wordt u gevraagd het apparaat te configureren. Vervolgens moet u verschillende stappen doorlopen met behulp van een speciale wizard, alle benodigde parameters specificeren en dan kunt u aan de slag.

WPS-verbindingsmethoden

Er zijn twee manieren om deze technologie aan te sluiten: hardware en software. Hardwareverbinding wordt gemaakt met behulp van de WPS-knop op de router of adapter. Om dit te doen, moet u op de knop op de behuizing drukken en vervolgens op de wifi-adapter waarmee u verbinding wilt maken. Je moet er één keer op drukken en een paar seconden vasthouden.

Na een korte tijd (een paar minuten) maken de apparaten verbinding met elkaar. In dit geval blijft de naam van het wifi-netwerk hetzelfde en wordt het wachtwoord willekeurig gegenereerd. Op sommige routermodellen bevindt de WPS-knop zich mogelijk naast de Reset-knop. In dit geval is het beter om het niet langer dan 5 seconden te bewaren, anders bestaat het risico dat alle instellingen teruggezet worden naar de fabrieksinstellingen.

Als de router geen knop heeft om WPS aan te sluiten, kunt u dit programmatisch doen. Om dit te doen, moet u een pincode invoeren, die meestal aan de onderkant van de router is geplakt. U kunt deze code ook vinden in de webinterface van het apparaat in het gedeelte WPS. Vervolgens moet u op het pictogram van het draadloze netwerk in de lade klikken, uw draadloze apparaat selecteren en op de knop "Verbinden" klikken. Vervolgens moet u uw pincode invoeren en op de knop "Volgende" klikken. Daarna maakt de computer verbinding met het Wi-Fi-apparaat en kunt u internetten.

Aanbevolen: