Een Telefoon Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Telefoon Aansluiten
Een Telefoon Aansluiten

Video: Een Telefoon Aansluiten

Video: Een Telefoon Aansluiten
Video: Hoe je telefoontoestellen op je vaste lijn aansluiten 2024, Mei
Anonim

Nadat u een bekabelde telefoon heeft gekocht, kunt u deze pas in gebruik nemen nadat u verbinding hebt gemaakt met de lijn. De verbindingsmethode is afhankelijk van het telefoonmodel. In het moderne Rusland worden telefoonconnectoren van twee standaarden gebruikt: RTShK-4 en RJ-11.

Een telefoon aansluiten
Een telefoon aansluiten

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om een telefoon op de lijn aan te sluiten, is als de stekker overeenkomt met het stopcontact waarop u hem wilt aansluiten. De manier om zo'n verbinding te maken ligt voor de hand.

Stap 2

Het komt voor dat in het oude type telefoonaansluiting (RTShK-4) sommige telefoons werken en andere niet. In dit geval is het noodzakelijk om de stekker en het stopcontact te openen en te kijken of de methode voor het aansluiten van de kabel in het stopcontact hetzelfde is en, indien nodig, de situatie te corrigeren. Alvorens enige manipulatie met de contacten van het stopcontact te doen, moet u de hoorn van een van de parallelle telefoons opnemen, anders kunt u een elektrische schok krijgen tijdens een inkomend gesprek. De standaardconfiguratie van draden in de RTShK-4 telefoonaansluiting is als volgt: de geleiders worden aangesloten op de rechter contacten en de linker worden vrij gelaten.

Stap 3

Als het type stekker op de telefoon niet overeenkomt met het type stopcontact, moet u een adapter gebruiken. Adapters die zijn ontworpen om een telefoon met een RJ-11-stekker op de RTShK-4-aansluiting aan te sluiten, zijn wijdverbreid. Ze worden verkocht op markten, bouwmarkten. Adapters om een telefoon met een RTShK-4-stekker aan te sluiten op een RJ-11-bus zijn zeer zeldzaam. Het is gemakkelijker om zelf zo'n adapter te maken van een stopcontact en een stuk snoer met een RJ-11-stekker. Tegelijkertijd moet er rekening mee worden gehouden dat dit snoer twee middelste draden bevat en dat de twee buitenste nergens hoeven te worden aangesloten.

Stap 4

Je hoeft geen adapter te kopen of te maken, maar de stekker op je telefoon te verwisselen. Doe dit niet als de garantieperiode voor het apparaat nog niet is verstreken. Zo'n telefoon kan echter ook op deze manier worden aangesloten als deze een afneembaar snoer heeft. Het is voldoende om het meegeleverde snoer te verwijderen, apart een ander afneembaar snoer aan te schaffen en het dienovereenkomstig aan te passen. Houd er rekening mee dat het zelf installeren van de RJ-11-stekker aan het uiteinde van het snoer een moeizame handeling is waarvoor speciaal gereedschap nodig is. Het is gemakkelijker om een kant-en-klaar stuk snoer te gebruiken met zo'n stekker aan het uiteinde.

Aanbevolen: