Hoe U Uw Huistelefoon Op Uw Computer Aansluit

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Huistelefoon Op Uw Computer Aansluit
Hoe U Uw Huistelefoon Op Uw Computer Aansluit

Video: Hoe U Uw Huistelefoon Op Uw Computer Aansluit

Video: Hoe U Uw Huistelefoon Op Uw Computer Aansluit
Video: Tutorial: How to Connect VOIP phone to PC Directly | Share Desktop's Internet | Work From Home 2024, April
Anonim

Een huistelefoon die is aangesloten op een computer heeft meer functionaliteit dan een gewone verbinding. Door een telefoon op een computer aan te sluiten, kunt u oproepen beheren met behulp van de computersoftware, het nummer bepalen en verschillende groepen contacten maken. Of telefoneer via internet met IP-telefonie.

Hoe u uw huistelefoon op uw computer aansluit
Hoe u uw huistelefoon op uw computer aansluit

Noodzakelijk

Computer, huistelefoon, SIP-adapter

instructies:

Stap 1

Opgemerkt moet worden dat het onmogelijk is om een huistelefoon op een computer aan te sluiten zonder extra apparatuur. De meest optimale oplossing voor het aansluiten van een vaste telefoon op een computer is tegenwoordig het gebruik van een speciale SIP-adapter. Alle volgende stappen voor het aansluiten van een huistelefoon op een pc worden beschreven met behulp van een SIP-adapter. Opgemerkt moet worden dat SIP-adapters multifunctionele apparaten zijn die de mogelijkheden van het thuistelefoonnetwerk en internet kunnen uitbreiden.

Stap 2

Zet uw computer aan. Sluit SIP aan op de netwerkkaart op uw computer. Als je geen apart aangeschafte netwerkkaart hebt, sluit deze dan aan op een geïntegreerde, zo'n kaart is op bijna elke computer te vinden (behalve op hele oude modellen). De ingebouwde netwerkkaart heet Ethernet.

Stap 3

Zoek de Ethernet-interface op de achterkant van de computer en sluit daar de SIP-adapter aan. Sluit de gewenste telefoon aan op de SIP-adapter. Installeer stuurprogramma's en hulpprogramma's vanaf de schijven die u hebt ontvangen bij de aanschaf van een SIP-adapter.

Stap 4

Nu moet u met behulp van het juiste hulpprogramma de aangesloten telefoon configureren. Hoewel de telefoon al wordt weergegeven als een apparaat dat op de computer is aangesloten, moet u voor meer functionaliteit, bijvoorbeeld bellen via internet, enkele instellingen invoeren.

Stap 5

Voer het geïnstalleerde hulpprogramma voor SIP-adapterconfiguratie uit. Afhankelijk van de woonplaats moet u het netnummer van de telefoon invoeren. Vervolgens voert het programma zelf alle benodigde instellingen uit. Vervolgens is de telefoon volledig verbonden met de computer.

Stap 6

U hebt geen vast telefoonnetwerk nodig om uw huistelefoon op uw computer aan te sluiten. Als je in een huis of appartement woont waar nog geen telefoon is, maar het wel mogelijk is om internet aan te sluiten, bijvoorbeeld kabel, dan is het niet nodig om telefoon en internet apart aan te sluiten. Maak verbinding met internet en sluit vervolgens uw huistelefoon aan op uw computer zoals hierboven beschreven, en u kunt gewoon bellen via internet.

Aanbevolen: