Waar De Airconditioner Installeren?

Inhoudsopgave:

Waar De Airconditioner Installeren?
Waar De Airconditioner Installeren?

Video: Waar De Airconditioner Installeren?

Video: Waar De Airconditioner Installeren?
Video: AIR CONDITIONER DETAIL INSTALL |SPLIT DUCTLESS AC HEATING INVERTER,MINI PUMP SYSTEM SETUP,DIY HOW TO 2024, Mei
Anonim

Er is een wijdverbreid stereotype dat het gebruik van airconditioners het risico op verkoudheid en andere problemen verhoogt. In feite is zo'n apparaat alleen gevaarlijk als het verkeerd is geïnstalleerd.

Waar de airconditioner installeren?
Waar de airconditioner installeren?

De belangrijkste kenmerken van het kiezen van een locatie voor een airconditioner

De belangrijkste regel voor het installeren van een airconditioner is dat de unit geen koude luchtstroom rechtstreeks op een persoon mag richten. Zelfs als de lucht wordt verstrooid door de constante koude wind, kunnen mensen gemakkelijk verkouden worden. Daarom wordt het niet aanbevolen om de airconditioner zo te monteren dat de lucht naar het bureaublad, de bank, het bed, de fauteuil wordt geleid. Let op een belangrijk punt: in de meeste gevallen richten dergelijke apparaten de luchtstroom niet naar beneden, maar direct of diagonaal. Dit betekent dat het vaak mogelijk is om apparatuur boven een bureau of bed te installeren, maar niet tegenover.

Sommige van deze apparaten worden aangevuld met elementen voor het veranderen van de richting van de luchtstroom. Vergeet niet om ze te gebruiken wanneer dat nodig is.

De installatiekenmerken van het apparaat zijn afhankelijk van het ontwerp. In de meeste gevallen wordt echter de klassieke regel gebruikt: de airconditioner wordt minimaal 10 cm onder het plafond geïnstalleerd. Het is ook erg belangrijk dat er geen meubels direct onder de apparatuur staan. Ten eerste stelt het de airconditioner in staat om de kamertemperatuur correct te voelen in plaats van te koelen, bijvoorbeeld alleen de ruimte tussen het plafond en de kast. Ten tweede, als gevolg van de naleving van deze regel, zal de koude luchtstroom niet constant stof van het meubilair wegblazen en het door de kamer verspreiden.

Waar kan ik de airconditioner het beste plaatsen?

Bij het kiezen van een plaats voor de installatie van dergelijke apparatuur, is het belangrijk om rekening te houden met de kenmerken van een bepaalde kamer. Als u de airconditioner in de keuken installeert, moet u er rekening mee houden dat deze vaak moet worden ontdaan van vet en vuil, dat zich onvermijdelijk ophoopt op de interne onderdelen en op het oppervlak van de kast. Het is belangrijk dat het apparaat gemakkelijk schoon te maken is, wat betekent dat het op een goed bereikbare plaats moet worden geplaatst.

Als je een gasfornuis gebruikt, zorg er dan voor dat de luchtstroom het vuur niet uitblaast.

Wanneer u de airconditioner in een kinderkamer installeert, is het raadzaam om deze aan de muur in de buurt van de wieg te bevestigen, maar niet erboven. Houd er rekening mee dat de luchtstroom niet naar het bureau of de speelruimte mag worden gericht.

Airconditioning is meer dan geschikt in een woonkamer, zeker als je veel familie en vrienden bezoekt en je hen goede omstandigheden wilt bieden voor ontspanning en communicatie. Wanneer u het apparaat in deze kamer installeert, is het belangrijk om te onthouden dat het niet alleen een comfortabel microklimaat moet behouden, maar ook in het interieur moet passen. Het is raadzaam de airconditioner niet op de meest opvallende plek te plaatsen en niet te veel aandacht te trekken.

Aanbevolen: