Waarom De Computer Trager Wordt?

Inhoudsopgave:

Waarom De Computer Trager Wordt?
Waarom De Computer Trager Wordt?

Video: Waarom De Computer Trager Wordt?

Video: Waarom De Computer Trager Wordt?
Video: Computer sneller maken/opschonen (Tips Windows 10) - Hulpstation, computerhulp aan huis 2024, Mei
Anonim

Lage computersnelheid heeft vaak een negatief effect op werk en vrije tijd, omdat het helemaal geen tijd bespaart, wat moderne mensen altijd missen. Op basis hiervan is het de moeite waard om te overwegen hoe u problemen met uw pc kunt oplossen en het werk kunt versnellen.

Waarom de computer trager wordt?
Waarom de computer trager wordt?

Noodzakelijk

  • - antivirussysteem;
  • - schijf met het installatie-besturingssysteem.

instructies:

Stap 1

Een van de meest gebruikelijke manieren om uw computer sneller te maken, is door onnodige toepassingen en programma's uit te schakelen die worden uitgevoerd terwijl u uw pc gebruikt. Heel vaak kan het worden overbelast met een groot aantal actieve applicaties die op dit moment niet relevant zijn voor de gebruiker, hierdoor kan de computer lang gaan "denken". In dit geval moet u deze programma's uitschakelen. U moet "Taakbeheer" starten met de toetsencombinatie Ctrl + Alt + Del, vervolgens het tabblad "Toepassingen" selecteren en diegene waarvoor geen speciale behoefte bestaat, uitschakelen met de knop "Taak beëindigen".

Stap 2

Vaak treden problemen met de snelheid van een pc op als gevolg van virussen. Ze mogen niet gepaard gaan met karakteristieke kenmerken, maar alleen de computer vertragen. Zorg er daarom voor dat u uw computer regelmatig controleert. Als er geen antivirusprogramma op uw pc is geïnstalleerd, moet u deze aanschaffen en installeren.

Stap 3

Soms kan de reden voor de vertraging van de computer eenvoudig stof zijn dat zich ophoopt in de systeemeenheid. Hierdoor kan de warmte-uitwisseling van het systeem worden verstoord, omdat deze zich kan ophopen in radiatoren en koelers. Het is de moeite waard om de systeemeenheid met een stofzuiger of met een borstel schoon te maken. Gebruik nooit vochtige sponzen of lappen. Om te beginnen met het reinigen van de systeemeenheid van vuil, moet u de computer loskoppelen van de stroom, de kap verwijderen en voorzichtig het stof opzuigen, maar dit moet voorzichtig gebeuren, omdat veel onderdelen nogal kwetsbaar zijn.

Stap 4

Het kan de moeite waard zijn om uw harde schijf op te ruimen om uw computer sneller te laten werken. Het defragmenteren zal u hierbij helpen. Om dit te doen, moet u het hoofdmenu "Start" starten en in de zoekbalk "Schijfdefragmentatie" typen en vervolgens de snelkoppeling zelf selecteren, gemarkeerd als resultaat van de zoekopdracht.

Stap 5

Een andere manier is om Windows opnieuw te installeren. Wanneer de tijd verstrijkt, loopt het besturingssysteem van de computer vol met onnodige bestanden of programma's. En het kan de goede en snelle prestaties van het RAM-geheugen en de harde schijf belemmeren.

Aanbevolen: