Hoe Lichte Muziek Te Verzamelen

Inhoudsopgave:

Hoe Lichte Muziek Te Verzamelen
Hoe Lichte Muziek Te Verzamelen

Video: Hoe Lichte Muziek Te Verzamelen

Video: Hoe Lichte Muziek Te Verzamelen
Video: Als je dit GEHEIM hebt geleerd, gooi je de plastic fles nooit meer weg! 2024, Mei
Anonim

De term "lichte muziek" is een algemene term voor lichtdynamische installaties, zowel kleur (kleur-muziek) als enkelkanaals, die flitsen op de maat van de muziek creëren zonder het signaal op kleur te delen. Installaties van het laatste type zijn eenvoudiger, maar ook erg spectaculair.

Hoe lichte muziek te verzamelen
Hoe lichte muziek te verzamelen

instructies:

Stap 1

Gebruik eventueel overbodige (maar efficiënte) actieve speakers voor je computer als blanco voor een licht- en muziekinstallatie zonder op te delen in kleurkanalen. Koop of maak ook een adapter waarmee je twee paar luidsprekers tegelijk op één uitgang van een geluidskaart of ander audioapparaat kunt aansluiten.

Stap 2

Koppel de luidsprekers los van de signaalbron en van het lichtnet. Open de behuizingen van beide luidsprekers. Soldeer de draden van de luidsprekers en verwijder ze.

Stap 3

Neem twee kleine reflectoren van zaklampen. Installeer daarin lampen met een spanning van ongeveer 2,5 V en een stroomsterkte van niet meer dan 0,1 A. Gebruik beugels en schroeven om de reflectoren met lampen te bevestigen zodat ze door de luidsprekerroosters schijnen. Sluit lampen aan in plaats van luidsprekerdrivers. Zorg ervoor dat nieuw geïnstalleerde onderdelen niets verpletteren na het sluiten van de behuizingen. Isoleer ze van andere onder spanning staande delen. Wees vooral voorzichtig als de voeding van de luidspreker is ingebouwd in plaats van op afstand. Bij de montage de primaire circuits niet kortsluiten met de secundaire.

Stap 4

Sluit de behuizingen van alle apparaten. Verbind twee paar luidsprekers via de adapter met hetzelfde audioapparaat: normaal en geconverteerd. Stel eerst beide actieve luidsprekers in op het minimumvolume. Stel op het audioapparaat zelf het signaalniveau in op gemiddeld. Gebruik vervolgens op gewone luidsprekers de volumeregelaar om het gewenste geluidsvolume in te stellen, en op luidsprekers die met dezelfde regelaar zijn geconverteerd, stel de helderheid van het licht in. Maak deze laatste niet te groot om te voorkomen dat de bollen doorbranden.

Stap 5

Houd er rekening mee dat bij het luisteren naar een stereo soundtrack, de lampen kunnen flikkeren met een verschillende helderheid ten opzichte van elkaar. Onthoud dat bij sommige ziekten van het centrale zenuwstelsel knipperend licht gecontra-indiceerd en zelfs gevaarlijk is.

Aanbevolen: