Hoe Maak Je Een Ontvanger?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Ontvanger?
Hoe Maak Je Een Ontvanger?

Video: Hoe Maak Je Een Ontvanger?

Video: Hoe Maak Je Een Ontvanger?
Video: How to make a transmitter and receiver! Happy Building! 2024, Mei
Anonim

Lange tijd werd aangenomen dat het vervaardigen en afstemmen van een superheterodyne-ontvanger onmogelijk is zonder speciale apparatuur. Moderne radiocomponenten hebben de constructie van een dergelijke ontvanger echter voor iedereen beschikbaar gemaakt.

Hoe maak je een ontvanger?
Hoe maak je een ontvanger?

instructies:

Stap 1

Koop een speciaal micro-assemblagemerk KXA058. Het is een printplaat waarop verschillende SMD-componenten zijn geïnstalleerd, evenals een onverpakte versie van de bekende K174XA42-microschakeling.

Stap 2

Draai de microassemblage zodat de printplaat op het substraat naar u toe is gericht en de draden naar beneden gericht zijn. De eerste pin bevindt zich aan de linkerkant. In totaal heeft de microassemblage 19 pinnen.

Stap 3

Sluit een weerstand van 50 ohm (geen kilo-ohm!) aan tussen pin 7 en 9.

Stap 4

Pins 11, 12, 13 en 14 verbinden met elkaar en verbinden met de gemeenschappelijke draad.

Stap 5

Sluit een antenne aan op pin 8 via een condensator met een capaciteit van ongeveer 100 picofarads (wel binnen, zodat bliksembeveiliging niet nodig is).

Stap 6

Verbind pinnen 1, 4 en 16 van de microassemblage met elkaar. Verbind tussen het punt van hun verbinding en pin 2 een frameloze spoel met een diameter van ongeveer 4 millimeter, die meerdere windingen heeft.

Stap 7

Neem een variabele condensator van een defecte VHF-eenheid (een normale, bedoeld voor gebruik in middengolfontvangers, zal niet werken). Verbind het tussen microassemblagepinnen genummerd 2 en 3.

Stap 8

Sluit een condensator met een capaciteit van 0,01 F aan tussen klem 15 en de gemeenschappelijke draad. Sluit ook op pin 15 de positieve plaat van een elektrolytische condensator aan met een capaciteit van 10 μF, ontworpen voor een spanning van 16 V. Breng vanaf de negatieve plaat een actief signaal aan op de computerluidsprekers.

Stap 9

Breng een positieve voedingsspanning van enkele volts aan op pin 18 van de microassemblage.

Stap 10

Zet je speakers en voeding aan. Pas het volume op uw luidsprekers aan. Plaats de variabele condensator in de middelste stand. Door het aantal windingen van de spoel te wijzigen (de stroom uitschakelen vóór elk soldeerproces), en de windingen uit te rekken en te comprimeren, probeert u een deel van het bereik te vinden waarin zich radiostations bevinden. Vul vervolgens de spoel met paraffine en selecteer het station van belang met de variabele condensator.

Aanbevolen: