Wat Kan Een Russische Tablet Doen?

Wat Kan Een Russische Tablet Doen?
Wat Kan Een Russische Tablet Doen?

Video: Wat Kan Een Russische Tablet Doen?

Video: Wat Kan Een Russische Tablet Doen?
Video: Can Tablets Replace Laptops? - I Tried for 7 Days 2024, April
Anonim

Volgens statistieken is de vraag naar tablet-pc's al groter dan de vraag naar conventionele desktop-pc's. Rusland heeft eindelijk zijn eerste tabletcomputer uitgebracht; deze is al gedemonstreerd aan overheidsfunctionarissen.

Wat kan een Russische tablet doen?
Wat kan een Russische tablet doen?

De tablet "ROMOS" werd uitgebracht in opdracht van het leger - het lijkt erop dat ze eindelijk alle voordelen van tabletcomputers hebben gewaardeerd. De belangrijkste componenten van het nieuwe apparaat zullen van buitenlandse productie zijn, wat niet verwonderlijk is, gezien de chronische vertraging van de Russische industrie bij de productie van elektronische componenten. De Russische gadget wordt geproduceerd in het hoofdinstituut van het Ministerie van Defensie, TsNIIEISU.

Aangezien de klant van de tablet het Ministerie van Defensie is, is de computer speciaal ontworpen voor de behoeften van het leger. In het bijzonder zal het worden geproduceerd in een schokbestendige waterdichte behuizing. Een deel van de tablets die bedoeld zijn voor kantoorgebruik zullen in een eenvoudige behuizing worden uitgebracht. Afgaande op de verklaringen van de fabrikant, zal de civiele wijziging beschikbaar zijn voor gewone kopers tegen een prijs binnen 15 duizend roebel.

Er is nog heel weinig informatie over de "vulling" van de nieuwe tablet. Het is bekend dat het een 10-inch touchscreen-display heeft, het apparaat is uitgerust met een ingebouwde GLONASS-navigator en beschikt over draadloze mogelijkheden. Er worden versies met en zonder 3G-ondersteuning uitgebracht. Er zijn nog geen gegevens over de processor, geheugengrootte, videoadapter.

De Russische tablet zal het Android-besturingssysteem draaien. Opgemerkt wordt dat de blokkades die verantwoordelijk zijn voor het verzenden van informatie naar Google eruit zijn verwijderd. Binnenlandse ontwerpers hebben hoogstwaarschijnlijk een van de open assemblages van het Android-besturingssysteem als basis genomen en aangepast aan hun behoeften. Dit besturingssysteem is gebaseerd op het Linux-besturingssysteem, dat bij veel gebruikers bekend is en bekend staat om zijn betrouwbaarheid en weerstand tegen virussen.

De belangrijkste taken die de nieuwe tablet zal oplossen, noemen het leger cryptografie, werken met kaarten, communicatie, opslag van vertrouwelijke gegevens. Gebruikers kunnen de Google Play-service niet gebruiken, de bijbehorende functies zijn om veiligheidsredenen verwijderd. Maar de ontwikkelaars beloven hun eigen vergelijkbare service te bieden.

Gezien de schaarse informatie over de nieuwe tablet, is het nog steeds moeilijk om te beoordelen welke functies deze heeft en hoeveel er vraag naar zal zijn. Maar we kunnen aannemen dat om de sympathie van Russische gebruikers te winnen, het niet inferieur zou moeten zijn in technische kenmerken aan vergelijkbare tablets van buitenlandse bedrijven, maar de kosten ervan zouden 20 procent lager moeten zijn. Anders koopt de consument liever beproefde tablets van buitenlandse bedrijven.

Aanbevolen: