Hoe De Microfoonaansluiting Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe De Microfoonaansluiting Aan Te Sluiten
Hoe De Microfoonaansluiting Aan Te Sluiten

Video: Hoe De Microfoonaansluiting Aan Te Sluiten

Video: Hoe De Microfoonaansluiting Aan Te Sluiten
Video: Microfoon op PC computer, Macbook of Laptop aansluiten 2024, Mei
Anonim

Computertechnologieën maken steeds meer deel uit van het leven van de moderne mens. Deze gebruikt speciale microfoons om geluid om te zetten in een elektrisch signaal en dit via een computer af te spelen. Vrijwel alle computers zijn uitgerust met een geluidskaart met een speciale aansluiting voor het aansluiten van een microfoon.

Hoe de microfoonaansluiting aan te sluiten
Hoe de microfoonaansluiting aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Bepaal het type microfoon dat u op uw computer wilt aansluiten. Het kan dynamisch of condensator zijn. Dit bepaalt hoe de microfoonconnector wordt aangesloten op de geluidskaart.

Stap 2

Sluit de dynamische microfoonconnector rechtstreeks aan op de microfooningang van je geluidskaart. Deze methode kan echter enige ruis veroorzaken die kan worden verminderd door de microfooningang van een mixer of een voorversterker te gebruiken. Deze zijn op hun beurt met de uitgang verbonden met de lijningang van de geluidskaart.

Stap 3

Controleer op fantoomvoeding op uw voorversterker of mengpaneel. Als die er is, is de connector van de condensatormicrofoon erop aangesloten, waarvoor extra stroom nodig is. Daarna wordt het audiosignaal naar de line-in van de geluidskaart gestuurd. Als deze laatste fantoomvoeding heeft, kan de microfoon direct worden aangesloten.

Stap 4

Sluit de USB-microfoon rechtstreeks aan op uw computer via de USB-bus. Dit apparaat is uitgerust met alles wat nodig is voor gebruik en vereist geen extra adapters.

Stap 5

Controleer of de microfoon is aangesloten op de computer. Als de connector correct is geplaatst, geeft het besturingssysteem een passend bericht weer over het vinden van een nieuw apparaat. In dit geval is het noodzakelijk om de werking van de microfoon te configureren. Klik op het menu "Start" linksonder op uw bureaublad en selecteer het gedeelte "Configuratiescherm".

Stap 6

Zoek het pictogram "Geluid en audioapparaten" en dubbelklik erop met de linkermuisknop. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Spraak" en klik op de knop "Volume". Ga naar het menu "Opties" - "Eigenschappen" en plaats een vinkje naast het opschrift "Microfoon". Ga daarna naar het gedeelte "Controleren" en blaas in de microfoon, als de indicator van positie is veranderd, betekent dit dat de connector correct is aangesloten.

Aanbevolen: