Hoe Een Oscillerend Circuit Op Te Zetten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Oscillerend Circuit Op Te Zetten?
Hoe Een Oscillerend Circuit Op Te Zetten?

Video: Hoe Een Oscillerend Circuit Op Te Zetten?

Video: Hoe Een Oscillerend Circuit Op Te Zetten?
Video: Na het leren van dit geheim, zul je nooit meer een uitgebrande gloeilamp weggooien!!! 2024, April
Anonim

Een oscillerend circuit is een soort systeem dat oscilleert, wat een elektrisch circuit is dat op zijn beurt een condensator en een inductor bevat. In zo'n circuit worden spannings- en stroomschommelingen opgewekt, wat nodig is voor de werking van veel apparaten. Het succes van de apparatuur hangt af van de juiste afstemming van het oscillerende circuit.

Hoe een oscillerend circuit op te zetten?
Hoe een oscillerend circuit op te zetten?

instructies:

Stap 1

Bepaal de frequentie waarop de lus al is afgestemd. Als u meteen de gewenste frequentie instelt en de lus daarop probeert af te stemmen, kan deze verder worden ontstemd.

Stap 2

Stem de generator af op een frequentie waarvan bekend is dat deze hoger is dan nodig. Verlaag daarna geleidelijk de frequentie totdat een duidelijk gedefinieerde afwijking van de afstemindicatorpijl aan de uitgang van het afgestemde apparaat is verkregen. Hoe gevoeliger de afgestemde versterker, hoe groter de kans op fouten. Bij het afstemmen van de generator op frequenties die hoger zijn dan de frequentie van het circuit, zullen alle harmonischen hoger zijn en de allereerste afwijking van de indicatorpijl zal de juiste afstemfrequentie van het oscillerende circuit aangeven.

Stap 3

Nadat u de afstemfrequentie van de lus hebt bepaald, besluit u of u deze op een lagere of hogere frequentie wilt afstemmen. Verhoog in het eerste geval de inductantie door de kern in te schroeven of het aantal windingen te vergroten. In het tweede geval vermindert u de inductantie van de spoel door de ferromagnetische kern ervan los te schroeven of door het aantal windingen te verminderen.

Stap 4

U kunt het circuit ook afstemmen door de capaciteit van de condensator te meten. Verlaag de capaciteit van de condensator om de resonantiefrequentie te verhogen, en omgekeerd, om de frequentie te verlagen, verhoog de capaciteit van de condensator. Het is echter beter om het versterkercircuit af te stemmen door de inductantie van zijn spoel te veranderen, omdat de capaciteit van het versterkingscircuit wordt gekozen rekening houdend met de stabiliteit van zijn werking en elke verandering daarin is ongewenst.

Stap 5

Zorg ervoor dat de afstemming van het oscillerende circuit correct is. De afstemming kan als succesvol worden beschouwd als een kleine verandering in de generatorfrequentie in welke richting dan ook zal leiden tot een afname van de aflezingen op de afstemindicator. Als er bij afnemende frequentie tenminste enige toename is in de meetwaarden op de indicator, dan is de schakeling op een hogere frequentie afgestemd.

Aanbevolen: