De Monitorresolutie Wijzigen Change

Inhoudsopgave:

De Monitorresolutie Wijzigen Change
De Monitorresolutie Wijzigen Change

Video: De Monitorresolutie Wijzigen Change

Video: De Monitorresolutie Wijzigen Change
Video: Windows 10 - How To Change Screen Resolution and Size 2024, Mei
Anonim

Vroeg of laat wordt elke gebruiker geconfronteerd met de vraag om de schermresolutie te wijzigen. Dit kan gebeuren na het verkeerd afsluiten van het spel of vanwege de wens om duidelijker te zien wat er op het scherm gebeurt. Voordat we dit proces begrijpen, definiëren we eerst wat het is en waarvoor het verantwoordelijk is.

De monitorresolutie wijzigen change
De monitorresolutie wijzigen change

Noodzakelijk

Computer

instructies:

Stap 1

De schermresolutie is verantwoordelijk voor de helderheid van de weergave van objecten, d.w.z. labels, tekst, afbeeldingen, video's, vensters, enz. Het wordt gemeten in pixels en is afhankelijk van de parameters van de monitor. Als de gebruiker comfortabel wil werken voor zijn zicht, dan moet hij gewoon de schermresolutie kunnen wijzigen.

Stap 2

Om de resolutie te wijzigen, klikt u eenmaal met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op het bureaublad en gaat u naar het item "Eigenschappen". Van de vijf geopende tabbladen: "Thema's", "Desktop", "Screensaver", "Uiterlijk", "Opties", selecteer de laatste en gebruik de schuifregelaar om de waarde te selecteren die het handigst is voor uw werk en geschikt is voor de monitor.

Stap 3

Zoals u kunt zien, is het wijzigen van de resolutie niet zo moeilijk, maar u zorgt wel voor uw comfort tijdens het gebruik van de computer. Over het algemeen kunnen we zeggen dat het wijzigen van de schermresolutie in bijna elk besturingssysteem hetzelfde is.

Aanbevolen: