Hoe Kies Je Een Stereosysteem?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Stereosysteem?
Hoe Kies Je Een Stereosysteem?

Video: Hoe Kies Je Een Stereosysteem?

Video: Hoe Kies Je Een Stereosysteem?
Video: Muziek Hi-Fi center Technics SC-EH60. Japanse kwaliteit! De beste akoestiek van de jaren 90. 2024, Mei
Anonim

Een goed luidsprekersysteem is de droom van elke muziekliefhebber. Maar niet iedereen weet dat het nodig is om een stereosysteem te kiezen uit de mogelijkheden van het apparaat waarop u het aansluit en de grootte van de kamer waar het wordt geïnstalleerd.

Hoe kies je een stereosysteem?
Hoe kies je een stereosysteem?

instructies:

Stap 1

Begin met het kiezen van uw luidsprekerformaat en totale output. Denk eraan om geen stereosysteem te kopen dat te krachtig is en het in een kleine ruimte te installeren. Het geluid zal sterk vervormd zijn en u krijgt eerder hard dan helder geluid. Het is de moeite waard om te overwegen dat voor een gemiddeld appartement een totaal vermogen van 60-70 watt voldoende zal zijn.

Stap 2

Selecteer het type luidsprekeropstelling. Als u het luidsprekersysteem op een computer aansluit, is het beter om de 2.0-kit aan te schaffen. Het bestaat uit twee relatief grote blokken waarop de speakers staan. Voor een dvd-speler heeft een 5.1-systeem, bestaande uit vijf kleine satellieten en één subwoofer, de voorkeur. De mogelijkheid om de speakers op de gewenste punten in de kamer te plaatsen zorgt voor een hoogwaardig geluid.

Stap 3

Houd rekening met het aantal "banden" van uw luidsprekersysteem als u besluit de 2.0-kit te gebruiken. Tweewegluidsprekers bieden een gemiddelde geluidskwaliteit met de nadruk op lage frequenties. Meestal is dit budgetakoestiek. Koop geen dure tweerichtingssystemen. Het heeft weinig nut.

Stap 4

Meerwegluidsprekers zorgen voor meer gedetailleerde kanaaltoewijzing. Ze bestaan meestal uit 2-3 woofers en 1-2 tweeters. Zo wordt geluid van hoge kwaliteit bereikt. Wanneer u thuis akoestiek gebruikt, is het beter om de kracht van de luidsprekers te verwaarlozen, met de nadruk op de geluidskwaliteit. Uiteraard kiest u bij voorkeur voor multibandsystemen.

Stap 5

Let op het materiaal waaruit de body van de stereo-installatie is gemaakt. De praktijk leert dat kunststof oppervlakken het signaal sterk vervormen. Het is beter om luidsprekers te kopen met een houten behuizing. Liefhebbers van moderne clubmuziek en zijn afgeleiden moeten op het frequentiebereik letten. Bovendien is de bovengrens van de voortplanting van belang.

Aanbevolen: