Hoe IPod Verschilt Van IPad

Inhoudsopgave:

Hoe IPod Verschilt Van IPad
Hoe IPod Verschilt Van IPad

Video: Hoe IPod Verschilt Van IPad

Video: Hoe IPod Verschilt Van IPad
Video: The 2019 iPod Touch: Why Does It Exist? 2024, Mei
Anonim

De iPod en iPad zijn twee fundamenteel verschillende apparaten met verschillende functies. De iPod wordt gebruikt om multimediabestanden (muziek en video) af te spelen. De iPad is een tabletcomputer waarmee je met documenten kunt werken, e-mail kunt checken en videocommunicatie kunt gebruiken. Met de introductie van de iPod Touch zijn de verschillen tussen apparaten echter kleiner geworden.

Hoe iPod verschilt van iPad
Hoe iPod verschilt van iPad

iPod

De iPod is een lijn van Apple-apparaten die mediaspelers zijn met uitgebreide opslagruimte die een grote hoeveelheid informatie kunnen opslaan in de vorm van muziek- en videobestanden. De nieuwste iPod Touch-reeks wordt geleverd met iOS, waarmee je een verscheidenheid aan applicaties kunt downloaden en toegang kunt krijgen tot internet.

De eerste lijn iPods werd uitgebracht in 2001. De apparaten hadden toen 5 en 10 GB geheugen en ondersteunden het afspelen van de destijds meest voorkomende WAV, MP3, AAC en AIFF. De spelers zorgden voor een relatief lange batterijduur in afspeelmodus (12 uur). De volgende generaties iPod werden elk jaar uitgebracht en werden gekenmerkt door een toename van het aantal ondersteunde formaten, functies en opslagcapaciteit. De iPod Video, uitgebracht in 2005, kon videobestanden afspelen op zijn scherm en werd geleverd met een harde schijf met 30, 60 of 80 GB, afhankelijk van de kosten. Het bedrijf lanceerde ook de Mini-, Shuffle-, Nano- en Touch-spelerlijnen. De moderne Touch is het vlaggenschip van de lijn die draait op iOS, ondersteunt het downloaden van applicaties uit de App Store en heeft een scherm op volledig formaat voor het afspelen van muziek en het werken met programma's.

iPad

IPad is een tabletcomputer van Apple die is ontworpen om op internet te werken en kantoordocumenten te bewerken. In tegenstelling tot de iPod is de iPad veel groter (7 tot 9,7 inch). In 2010 werd de tablet voor het eerst gepresenteerd en op dit moment is de nieuwste versie van de tablet de iPad Air, die tot de 5e generatie behoort.

Het apparaat draait op het iOS-besturingssysteem en ondersteunt de meeste functies. Aan de voorkant van de iPad zit een extra camera waarmee je kunt videobellen. Dankzij de grootte van het scherm kunt u comfortabel op internet surfen en video's bekijken. De iPad Air heeft ingebouwde stereoluidsprekers waarmee je naar muziek kunt luisteren. De ingebouwde speler ondersteunt M4V voor video en AAC, MP3, WAV en AA voor muziek.

IPad heeft ook een ingebouwde GPS-ontvanger en de mogelijkheid om met Wi-Fi-netwerken te werken. Als er een geschikte connector is, kan een simkaart in de iPad worden geïnstalleerd om toegang te krijgen tot internet via 3G- en 4G-mobiele netwerken. Deze functie is niet geïmplementeerd op de iPod.

Aanbevolen: