Hoe U De Fabrikant Van Uw Telefoon Kunt Identificeren

Inhoudsopgave:

Hoe U De Fabrikant Van Uw Telefoon Kunt Identificeren
Hoe U De Fabrikant Van Uw Telefoon Kunt Identificeren

Video: Hoe U De Fabrikant Van Uw Telefoon Kunt Identificeren

Video: Hoe U De Fabrikant Van Uw Telefoon Kunt Identificeren
Video: Uitleg: Schermopname maken met je Android-smartphone 2024, Mei
Anonim

Bij het kopen van een mobiele telefoon bestaat de mogelijkheid om een nepmodel aan te schaffen. Om dit te voorkomen, is het handig om de fabrikant van de telefoon te kunnen identificeren die elke consument kan beheersen.

Hoe u de fabrikant van uw telefoon kunt identificeren
Hoe u de fabrikant van uw telefoon kunt identificeren

Noodzakelijk

  • - mobiele telefoon;
  • - codes van de landen van fabricage van mobiele telefoons.

instructies:

Stap 1

Bekijk de officiële IMEI-markeringen om de fabrikant van uw telefoon te identificeren. Daarin zijn de eerste zes cijfers de Type Approved Code (TAC), de twee cijfers de Manufacturer's Code (FAC). De volgende twee cijfers zijn de landcode van de eindmontage (SNR). Dit wordt gevolgd door het zescijferige serienummer van de telefoon. Er is nog één reservecijfer over als reserve-ID.

Stap 2

Kies "* # 06 #" op de telefoon en je ziet IMEI op het scherm. Als het model niet opnieuw is geflitst, worden dezelfde nummers weergegeven op het label van de mobiele telefoon. De inscriptie ziet er bijvoorbeeld zo uit: "IMEI 3578522078". Laat TAC weg. Het zevende en achtste cijfer komen overeen met de fabrikantcode - "20". Er zijn veel bronnen op het wereldwijde netwerk waar u landcodes kunt vinden. Dus in ons geval komt het cijfer 20 overeen met de Duitse fabrikant.

Stap 3

Opgemerkt moet worden dat voordat u de fabrikant van een mobiele telefoon bepaalt, u de mogelijke landen van productie moet bestuderen, aangezien er in IMEI, door een knipperende, eenvoudig ondoordachte waarden kunnen zijn. Tegelijkertijd is de International Mobile Equipment Identifier de unieke identificatie van de originele set door de fabrikant.

Stap 4

Als er na het kiezen van "* # 06 #" niets is gebeurd, controleer dan de labels die op de batterij en eronder zijn geplakt. Als er sprake is van bedrog, kun je de IMEI-mismatch zien op deze structurele elementen van het model. Bovendien beschermen de officiële fabrikanten de sticker die de kenmerken van de telefoon beschrijft met holografische afbeeldingen. Hoewel al deze tags ook kunnen worden vervalst.

Stap 5

Om de officiële fabrikant van de iPhone te bepalen, selecteert u het item "Over apparaat" in het menu van dit model. Wanneer het "Home"-menu verschijnt, selecteert u items in de volgende volgorde: "Instellingen", "Algemeen", "Over het apparaat". Scroll naar beneden op de pagina. Tegelijkertijd kunt u, afhankelijk van het model, de aanduiding van het serienummer zien als UDID, IMEI of ICCID. ICCID is bijvoorbeeld de identificatie van de IC-kaart.

Stap 6

Bovendien kan de applicatie "iTunes" worden geleverd met de telefoonsoftware, waarmee u ook de kenmerken van de modelfabrikant en enkele andere eigenschappen kunt bepalen. Kijk naar het serienummer van de telefoon op de achterkant van de Apple iPad, die altijd aanwezig is bij de officiële fabrikant.

Aanbevolen: