Hoe Bel Je De Politie Via De Telefoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Bel Je De Politie Via De Telefoon?
Hoe Bel Je De Politie Via De Telefoon?

Video: Hoe Bel Je De Politie Via De Telefoon?

Video: Hoe Bel Je De Politie Via De Telefoon?
Video: Afgeluisterd via je telefoon? Dit kun je doen 2024, Mei
Anonim

U kunt de politie zowel vanaf een stadstelefoon als vanaf een mobiele telefoon bellen. Het nummer dat u hiervoor moet bellen, is afhankelijk van de locatie, maar ook van de telefoniste die de telefoon bedient.

Hoe bel je de politie via de telefoon?
Hoe bel je de politie via de telefoon?

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat een oproep aan de politie (of de politie, afhankelijk van de staat waarin u zich bevindt) echt nodig is. Een valse dagvaarding op zich is een administratief misdrijf en als het gepaard gaat met een valse melding van een dreigende of reeds gepleegde terroristische daad, is het ook een strafbaar feit.

Stap 2

Om de politie te bellen vanaf een vaste telefoon, terwijl u in een stad van de Russische Federatie bent, kiest u 02. In de toekomst, aangezien het stadstelefoonnetwerk wordt overgedragen naar digitale automatische telefooncentrales, is het de bedoeling dat dit nummer wordt gewijzigd in 102.

Stap 3

Op het grondgebied van Oekraïne of de Republiek Wit-Rusland belt u 102 vanaf een vaste telefoon.

Stap 4

Als een bedrade telefoon is aangesloten op een PBX, kies dan eerst de PSTN-toegangscode en pas daarna - 01.

Stap 5

Om de politie gratis te bellen vanaf een GSM-telefoon, belt u 112. Een dergelijke oproep kan worden gedaan wanneer er een simkaart van een willekeurige operator, zelfs een geblokkeerde of met een negatief saldo, in het apparaat zit, evenals wanneer er is helemaal geen kaart. Bovendien werkt het zelfs bij internationale roaming. Daarnaast kunt u de volgende nummers gebruiken: in de Republiek Wit-Rusland - 101, in Canada en de VS - 911, in Israël - 106, in Australië - 000. Het belangrijkste is dat de telefoon is ingeschakeld en de batterij heeft genoeg energie om het te laten werken. Als de batterij bijna leeg is en er is een werkend stopcontact en oplader in de buurt, laad het apparaat dan op en bel dan pas.

Stap 6

Na een oproep naar 112 kan een verbinding ontstaan niet met de dienstdoende eenheid, maar met een autoinformer. De door hem geuite zin kan als volgt klinken: "Om contact te maken met de brandweer en reddingswerkers, druk op 1, met de politie - druk op 2, met de medische hulpdienst - druk op 3, met de gasdienst - druk op 4". Druk op toets 2 en wacht tot de telefoniste antwoordt.

Stap 7

Als je een simkaart in je telefoon hebt op het grondgebied van de Russische Federatie, Oekraïne en de Republiek Wit-Rusland, kun je de politie bellen op het nummer 02 (of 102), net als vanaf een vaste telefoon. Als de machine geen tweecijferig kiezen ondersteunt, probeer dan de nummers 02 *, 020 of 002 - een van hen zou moeten werken. Als geen van hen kwam, bel dan 112 zoals hierboven beschreven. Op het grondgebied van Oekraïne kunnen Kyivstar-abonnees ook sms-berichten sturen naar nummer 102.

Stap 8

Als je een CDMA-telefoon gebruikt (bijvoorbeeld verbonden met een Skylink-operator), probeer dan eerst 902 te bellen. Als dit niet werkt, probeer dan alle hierboven beschreven opties.

Stap 9

Houd er rekening mee dat IP-telefoniesystemen (bijv. Skype) niet zijn ontworpen om hulpdiensten te bellen. De bedrijven die hen bedienen, garanderen niet de mogelijkheid om dergelijke diensten te bellen en zijn niet verantwoordelijk als de gebruiker hen niet kan bereiken in een noodgeval. Leer daarom je mobiele telefoon overal bij je te hebben: thuis, op straat en op het werk. Als u zich in een situatie bevindt waarin er geen andere manier is om het incident te melden, bel dan iemand die u kent via het IP-telefoniesysteem en vraag hem zijn hulpdienst te bellen.

Stap 10

Vertel me na het beantwoorden wat er is gebeurd, waar je bent, wat je naam is. Beantwoord eventueel andere vragen. Beëindig het gesprek pas als de telefonist u hierom vraagt.

Aanbevolen: