Hoe Zonnepanelen Te Installeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Zonnepanelen Te Installeren?
Hoe Zonnepanelen Te Installeren?

Video: Hoe Zonnepanelen Te Installeren?

Video: Hoe Zonnepanelen Te Installeren?
Video: Instructievideo: Monteren zonnepanelen schuin dak 2024, Mei
Anonim

Het is geen geheim dat zonnepanelen zonne-energie kunnen omzetten in gelijkstroom. Zonnepanelen zijn zeer betrouwbaar en stabiel, en hun levensduur schommelt rond de 30 jaar. Hoe dergelijke batterijen op uw site te installeren?

Hoe zonnepanelen te installeren?
Hoe zonnepanelen te installeren?

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat de efficiëntie van zonnecellen tijdens de lente- en zomerseizoenen piekt. Voor de breedtegraad van Moskou is de effectieve periode van maart tot en met september. De zonneactiviteit is in deze maanden het hoogst.

Stap 2

Bepaal voordat u een zonnepaneel installeert de doelen die u nastreeft door de modules te monteren. Afhankelijk van of u ze voor industriële of huishoudelijke doeleinden gaat gebruiken, hangt het aantal en het vermogen van de modules zelf af. Voor autonoom onderhoud van bijvoorbeeld een tuinhuis (koelkast, tv, meerdere ledlampen) volstaat een accu met een totaal vermogen van 500-700 watt. Trek dan je eigen conclusies. Geef bij het kiezen van zonnepanelen de voorkeur aan monokristallijne siliciummodules. In tegenstelling tot de multikristallijne die nu wijdverbreid is, heeft het de hoogste efficiëntie (efficiëntie) en duurzaamheid (levensduur is 50 jaar, efficiëntie is tot 18%).

Stap 3

Installeer zonnepanelen op het dak van een huis of constructie zodanig dat ze naar de zuidkant zijn gericht. Het is noodzakelijk om de juiste hellingshoek te selecteren, d.w.z. de hoek tussen de horizontaal en de batterij. Als u de module op een hellend dak installeert, wordt de hoek standaard door het dak zelf ingesteld. Gebruik bij het plaatsen van zonnepanelen speciale draagconstructies. Ze zorgen voor de juiste hellingshoek van de panelen, evenals de nodige stijfheid van de hele constructie. De combinatie van de draagconstructie met zonnepanelen moet bestand zijn tegen windstoten en ongunstige omgevingsinvloeden.

Stap 4

Onthoud dat de grootste hoeveelheid energie die de batterij kan opslaan, wordt bereikt wanneer het batterijpaneel haaks op de richting van de blootstelling aan de zon staat. De instralingshoek is afhankelijk van de tijd van het jaar en de dag, dus de batterij moet worden geplaatst in overeenstemming met de hoogte van de zon, gedurende de periode dat de meeste energie eruit komt. Voor de regio Moskou en de regio Moskou worden batterijen meestal onder een hoek van 30-60 graden ten opzichte van de horizon geïnstalleerd. Bovendien staan de modules voor het hele seizoen onder een helling van 60 graden, rekening houdend met de laagstaande zon en om sneeuwophoping te voorkomen. Het is ook noodzakelijk om te zorgen voor een vrije luchtcirculatie tussen het zonnepaneel en het dak voor natuurlijke koeling van de batterij zelf. Meestal is een vrije ruimte van 3-5 cm voldoende.

Aanbevolen: