Hoe Kies Je Een Mengpaneel

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Mengpaneel
Hoe Kies Je Een Mengpaneel

Video: Hoe Kies Je Een Mengpaneel

Video: Hoe Kies Je Een Mengpaneel
Video: Selecting a Digital Audio Mixing Console 2024, Mei
Anonim

Mengpanelen worden gebruikt in veel werkgebieden waar werken met geluid vereist is. Elk van hen vereist zijn eigen set parameters en mogelijkheden, daarom is het noodzakelijk om op basis hiervan een mengpaneel te kiezen.

Hoe kies je een mengpaneel
Hoe kies je een mengpaneel

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst de grootte van uw budget. Zelfs met een niet al te groot bedrag is het mogelijk om geschikte apparatuur aan te schaffen. Het is raadzaam om een mixer te kopen van een min of meer bekende fabrikant - u kunt altijd onderdelen voor een dergelijk apparaat kopen als reparaties in de toekomst nodig zijn.

Stap 2

Kies een mengpaneel op basis van het doel waarvoor u het wilt gebruiken. Deze apparaten zijn onderverdeeld in variëteit, DJ, studio, terrestrisch en universeel. Elk van hen heeft zijn eigen speciale kenmerken, die zijn geselecteerd voor een specifiek gebruik. Universele mengtafels kunnen worden gebruikt met een rek voor elk van de gepresenteerde activiteiten. In de regel zijn ze niet erg duur, waardoor ze actief worden gebruikt door beginners. Dergelijke consoles kunnen worden gebruikt voor repetities, evenementen, disco's.

Stap 3

Bepaal het aantal kanalen dat je nodig hebt. Twee of drie kanaalingangen en één microfooningang zijn bijvoorbeeld voldoende voor een DJ om disco's te houden. Voor repetities van een muziekgroep (evenals voor concerten) zullen de ingangen veel meer nodig hebben. In dit geval spelen zowel kanaalingangen als die bedoeld voor het aansluiten van een microfoon een belangrijke rol.

Stap 4

De interface van de beschikbare ingangen is even belangrijk. Kies het mengpaneel waarvan de interface-ingangen zo compleet mogelijk zijn voor de apparatuur die je hebt. De meeste professionele microfoons zijn bijvoorbeeld XLR, maar het zou fijn zijn om een mengpaneel en een jack-microfoon aan te kunnen sluiten.

Stap 5

Verken de interface van de connectoren voor signaaluitvoer vanaf het toetsenbord. Kies een afstandsbediening die past bij de hardware die je hebt. In de regel wordt XLR gebruikt in dure modellen, jack wordt gebruikt in meer budgettaire modellen. Maar ze kunnen ook worden gedupliceerd.

Stap 6

Bepaal de functionaliteit die je nodig hebt. Bekijk de egalisatieregelaars op de console. Equalizer kan grafisch of parametrisch zijn. De console kan ook extra effectregelaars hebben die de kosten beïnvloeden.

Aanbevolen: