Hoe Sluit Ik Een Choke Aan?

Inhoudsopgave:

Hoe Sluit Ik Een Choke Aan?
Hoe Sluit Ik Een Choke Aan?

Video: Hoe Sluit Ik Een Choke Aan?

Video: Hoe Sluit Ik Een Choke Aan?
Video: How to Install Electronic Ballast or Electronic Choke Wiring Connection 2024, Mei
Anonim

Een inductor is een soort inductor, die een diëlektrische kern is en een geïsoleerde draad die er spiraalvormig omheen is gewikkeld. Industriële worden geproduceerd in een aparte behuizing en hebben speciale aansluitklemmen. Het aansluitschema van de choke is op zijn lichaam getekend. Typisch zijn smoorspoelen in serie geschakeld in het lampcircuit.

Hoe sluit ik een choke aan?
Hoe sluit ik een choke aan?

Noodzakelijk

  • - industriële choke;
  • - IZU - startapparaat;
  • - Fluorescerende lamp,;
  • - patroon;
  • - draden, schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Bestudeer zorgvuldig het aansluitschema van de choke dat op zijn lichaam is getekend. Sluit daarna de fasedraad rechtstreeks op de spoel aan op de juiste klem. Van daaruit gaat de draad naar de IZU naar de terminal gemarkeerd met de letter D (choke). Vanaf de IZU-aansluiting met de aanduiding L (lamp) wordt een andere draad aangesloten op de lamphouder. Een andere draad van de N-terminal gaat terug naar het netwerk.

Stap 2

Neem een tweeaderige draad en sluit deze aan op een gewone stekker. Verdeel het andere uiteinde van de draad in tweeën en strip de uiteinden. Sluit een kern van de draad aan op de choke-aansluiting met een schroef. Sluit een klein stukje eenaderige draad aan op de tweede choke-aansluiting met een schroef. Schroef het andere uiteinde met een schroef op de IZU-aansluiting gemarkeerd met de letter D. Sluit nog een klein stukje draad aan op de L-aansluiting van het triggerapparaat. Sluit het andere uiteinde van de draad aan op de lampfitting.

Stap 3

Sluit vanaf de lamphouder het volgende stuk draad aan op de netdraad (nul), waarop ook een kleine draad die van klem N van het activeringsapparaat komt, aansluit. Alle drie de draden zijn verbonden met een speciale plastic connector, die kan worden gekocht bij een elektrowinkel. Ook de eenvoudigste kronkeling van draden is mogelijk, die goed geïsoleerd moeten zijn.

Stap 4

Schroef de lamp in de fitting en steek de stekker erin.

Aanbevolen: