Hoe Sluit Ik Een Euro-telefoonstopcontact Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Sluit Ik Een Euro-telefoonstopcontact Aan
Hoe Sluit Ik Een Euro-telefoonstopcontact Aan

Video: Hoe Sluit Ik Een Euro-telefoonstopcontact Aan

Video: Hoe Sluit Ik Een Euro-telefoonstopcontact Aan
Video: How to Wire a Telephone Wall Jack | Wiring a Home Phone Jack | How to Install a Phone Jack 2024, April
Anonim

Tegenwoordig hebben telefoonconnectoren van het type RJ-11 bijna de oude vervangen, bijvoorbeeld van het type RTShK-4. Vrijwel alle nieuwe telefoons zijn voorzien van stekkers van deze standaard. Gebruik één schroevendraaier om het juiste type stopcontact in te steken.

Hoe sluit ik een euro-telefoonstopcontact aan
Hoe sluit ik een euro-telefoonstopcontact aan

instructies:

Stap 1

Koop een RJ-11-telefoonaansluiting. Kies het type, afhankelijk van de gewenste installatiemethode aan de muur en uw eigen ontwerpvoorkeuren.

Stap 2

Bepaal hoe je hem wilt aansluiten: als adapter voor een bestaand stopcontact van het type RTShK-4 of in plaats daarvan.

Stap 3

Om een adapter te maken neem je een stekker van de RTShK-4 standaard. Open deze en draai met de middelste (plastic) pen naar beneden, met de schroeven naar u toe. Sluit de buitenste contacten van het stopcontact nergens aan. Verbind de twee middelste pinnen van het stopcontact met de twee rechter pinnen van de stekker. Sluit het.

Stap 4

Sluit je telefoon via zo'n adapter aan en controleer of deze werkt. Zo niet, koppel hem dan los van de lijn. Open de RTShK-4 socket en kijk of de aansluiting van de draden erop voldoet aan de standaard (beide draden zijn aangesloten op de juiste contacten). Raak daarbij geen spanningvoerende delen aan. Als dit niet het geval is, wijzigt u de bedrading in de stekker dienovereenkomstig. Sluit vervolgens zowel het stopcontact als de RTShK-4-stekker. Controleer nogmaals of de adapter werkt.

Stap 5

Om een RJ-11-aansluiting te installeren in plaats van de bestaande RTShK-4, moet u eerst de handset opnemen op het parallelle apparaat. Dit voorkomt dat het hoogspanningsbelsignaal binnenkomt. Als er helemaal geen parallel apparaat is, werk dan met rubberen handschoenen. Koppel de draden los van de RTShK-4-aansluiting en demonteer deze vervolgens. Bewaar deze voor het geval je een ander toestel hebt met een oude stekker. Sluit de draden die losgekoppeld zijn van de RTShK-4-aansluiting aan op de middelste contacten van de nieuwe RJ-11-aansluiting en sluit niets aan op de uiterste, zoals in het vorige geval.

Stap 6

Als het nieuwe stopcontact ook een klep heeft, sluit deze dan. Verbind je telefoon ermee. Plaats de handset op de parallelle machine.

Stap 7

Zorg ervoor dat beide telefoons (nieuwe en bestaande parallel) volledig functioneel zijn.

Aanbevolen: