Hoe De Microfoongevoeligheid Te Verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe De Microfoongevoeligheid Te Verhogen
Hoe De Microfoongevoeligheid Te Verhogen

Video: Hoe De Microfoongevoeligheid Te Verhogen

Video: Hoe De Microfoongevoeligheid Te Verhogen
Video: How to Increase Microphone Volume and BOOST MIC Level on Windows 10 (Easy Method) 2024, April
Anonim

Als een nieuwe microfoon niet goed of helemaal niet werkt, betekent dit niet dat je een defect artikel hebt gekocht. De microfoon moet nog correct worden ingesteld. Hoe goed de gesprekspartner u zal horen, hangt af van de gevoeligheid van de microfoon. Het kan worden aangepast.

Hoe de microfoongevoeligheid te verhogen
Hoe de microfoongevoeligheid te verhogen

Het is nodig

computer, microfoon

instructies:

Stap 1

Open je microfooninstellingen. Kijk hoe de gevoeligheid is ingesteld. Als het laag is, verhoogt u het en probeert u de microfoon opnieuw. Als je iets beter hoort, maar de kwaliteit nog steeds niet bij je past, verhoog dan de gevoeligheid tot het niveau totdat het geluid je optimaal lijkt. Als de gevoeligheid al het maximale niveau heeft bereikt en je nog steeds niet kunt horen wat je zegt door de microfoon, dan moet je de microfooninstellingen eens nader bekijken.

Stap 2

Start Windows Mixer. Dubbelklik op de taakbalk in de rechterbenedenhoek op het pictogram "Volume", het lijkt op een ronde luidspreker. Als dit pictogram niet aanwezig is, kan het eenvoudig worden uitgeschakeld. Ga vervolgens naar het "Configuratiescherm" via het menu "Start" en open het gedeelte "Geluiden en audioapparaten" (de naam kan iets anders zijn, afhankelijk van uw besturingssysteem). Vink het vakje aan naast de regel "Toon pictogram op de taakbalk". Als het pictogram daarna niet verschijnt, controleer dan of de audiostuurprogramma's op uw computer werken. Hun verkeerde werk of hun afwezigheid kan een van de redenen zijn voor problemen met de microfoon. Installeer of installeer in dat geval geluidsstuurprogramma's die geschikt zijn voor uw besturingssysteem.

Stap 3

Als de microfoonregelaar niet wordt weergegeven in de lopende mixer, ga dan naar het menu "Eigenschappen" via het menu "Parameters" en zet daar de bijbehorende regelaar aan. Schakel het selectievakje Uit uit om te controleren of de microfoon werkt - blaas erin. Komt er geritsel uit de speakers, dan is alles in orde. Zet hem weer op Uit, anders hoor je al het geluid en je stem via je speakers.

Stap 4

Zet de mixer in de opnamemodus via het tabblad Eigenschappen. Vink het vakje aan naast "Geselecteerd" ("Aan"). Open nu de instellingen. Controleer de regel "20db Boost" - dit zal een merkbare 20 dB toevoegen aan de gevoeligheid van de microfoon.

Stap 5

Als de microfoon nog steeds niet werkt, maar je weet zeker dat hij goed werkt, controleer dan of de stekkers goed zijn aangesloten. Controleer daarnaast de instellingen van het programma waarmee u audio-/videocommunicatie uitvoert (Skype, Mail Agent, enz.). Het kan zijn dat de standaardmicrofoon niet degene is die u hebt aangesloten.

Aanbevolen: