Hoe Skistokken Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe Skistokken Te Kiezen
Hoe Skistokken Te Kiezen

Video: Hoe Skistokken Te Kiezen

Video: Hoe Skistokken Te Kiezen
Video: SKI POLES | How to find the right length? 2024, Mei
Anonim

Veel beginnende skiërs hechten niet veel belang aan de keuze van skistokken, terwijl ze bij alpineskiën juist heel belangrijk zijn. Hoe kies je de juiste skistokken?

Hoe skistokken te kiezen
Hoe skistokken te kiezen

instructies:

Stap 1

Koop geen dure stokken. Onthoud dat sticks verbruiksartikelen zijn. Zeker als je in de beginfase leert rijden. Stel geen speciale eisen aan de materialen waarvan de skistokken zijn gemaakt. Het belangrijkste is dat ze sterk zijn, niet breken of buigen als ze vallen. Koop stokken gemaakt van aluminium. Dergelijke sticks hebben de laagste prijs en in geval van breuk kunt u deze vervangen door een nieuwe met minimale verliezen voor uw portemonnee.

Stap 2

Kies bij het kiezen van skistokken de juiste lengte. Dit is de sleutel tot veilig rijden en een correcte rijtechniek. Om de lengte van de skistok aan te passen, trekt u uw skischoenen aan, die u gewoonlijk gebruikt om op de piste te skiën, gaat u rechtop staan en neemt u de stok bij het handvat. De hoek van je arm bij de elleboog moet 90 graden zijn (een ander criterium is dat wanneer je de stick vasthoudt, je onderarm evenwijdig aan de grond moet zijn). Dit is een standaardschema voor het selecteren van een skistok in lengte. Maar experts raden aan om stokjes te kiezen die vijf, zeven centimeter groter zijn. Deze aanpak wordt verklaard door het feit dat de stick tijdens het rollen enkele centimeters in de sneeuw zakt.

Stap 3

Koop geen gebogen stokken tenzij je bergafwaarts gaat. De buiging van zo'n stick is ontworpen om de tips van het lichaam te verwijderen en daardoor de luchtweerstand te verminderen. Bij het rijden op vrijgemaakte paden, voor uw eigen plezier, zijn dergelijke nuances overbodig en leiden ze tot ongemak tijdens het rijden (en tot onnodige kosten).

Stap 4

Kies bij het skiën op geprepareerde paden stokken met een kleine ringdiameter. De ringen zitten niet in de weg en blijven niet aan je skischoenen plakken. Maar als je op maagdelijke grond rijdt, zullen dergelijke ringen niet helpen. Hier is een grotere diameter nodig zodat de stick niet in de sneeuw valt.

Stap 5

Onthoud dat naast de genoemde kenmerken, elke stick een index van sterkte en elasticiteit heeft. Hoe hoger het nummer van de stick-serie, hoe hoger de kwaliteit van het aluminium en dus ook de sterkte van de skistok. De HTS-serie is gericht op gevorderde skiërs, terwijl de amateurs kunnen kiezen voor de TS-serie.

Aanbevolen: