Wat Is Een Pager?

Wat Is Een Pager?
Wat Is Een Pager?

Video: Wat Is Een Pager?

Video: Wat Is Een Pager?
Video: How do pagers (beepers) work? 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is het hebben van een eigen mobiele telefoon niet langer iets bovennatuurlijks en een persoon met een gemiddeld inkomen kan het zich veroorloven om dit apparaat te gebruiken. Maar niet zo lang geleden had niet elke inwoner van de planeet mobiele telefoons. Ze werden met succes vervangen door pagers.

Wat is een pager?
Wat is een pager?

Een pager is een apparaat dat tekstberichten kan ontvangen van de operator waarmee het werkt. Elke pager op het netwerk heeft zijn eigen nummer. Dit nummer is de unieke identificatie van het apparaat en stelt u in staat een bericht naar een specifieke abonnee te sturen.

In tegenstelling tot een mobiele telefoon of smartphone is de abonnee dus genoodzaakt gebruik te maken van de diensten van dezelfde aanbieder. Vervolgens hebben de meeste bedrijven die communicatiediensten aanbieden, geleerd om gebruikersapparaten te reflashen om meer abonnees van andere netwerken aan te trekken.

Het belangrijkste nadeel van pagingcommunicatie is het onvermogen om op enigerlei wijze op het ontvangen bericht te reageren. Hierdoor is het volstrekt onduidelijk of de abonnee belangrijke informatie heeft ontvangen of onopgemerkt is gebleven. Bovendien is het vaak moreel moeilijk om met callcenteroperators te communiceren en hen enige persoonlijke informatie te verstrekken. Enige informatie. Met de ontwikkeling van internet en de toename van het aantal mobiele telefoons werden echter technologieën geïntroduceerd die het mogelijk maken om e-mail of sms-berichten op een semafoon te ontvangen.

Tegenwoordig worden semafoons zelden gebruikt, maar de technologie heeft een nieuwe ontwikkeling gekregen in autoalarm- en beveiligingssystemen. Bedrijven die diensten verlenen op deze markt hielden in de jaren '90 op te bestaan. Er zijn echter nog een aantal grote operators die in deze richting blijven werken.

Aanbevolen: