Hoe Zello Walkie Talkie Werkt

Inhoudsopgave:

Hoe Zello Walkie Talkie Werkt
Hoe Zello Walkie Talkie Werkt

Video: Hoe Zello Walkie Talkie Werkt

Video: Hoe Zello Walkie Talkie Werkt
Video: Как создать учетную запись Zello 2024, Mei
Anonim

Een van de meest originele communicatiemiddelen op internet is de Zello-radio geworden, die mogelijk directe communicatie met meerdere gebruikers biedt voor conferentiedeelnemers die zich in verschillende delen van de wereld kunnen bevinden.

Hoe Zello Walkie Talkie werkt
Hoe Zello Walkie Talkie werkt

instructies:

Stap 1

Het werkingsprincipe van de Zello walkie-talkie is vrij eenvoudig. Elke deelnemer registreert een account, waarvan de gegevens worden opgeslagen op de applicatieserver. U moet ook de client van de walkietalkie downloaden naar een pc, iPhone of Android-apparaat. Tegenwoordig wordt de Zello-app ondersteund door de meeste vaste en mobiele apparaten met verschillende besturingssystemen, waaronder macOS en Ubuntu. Gebruikers communiceren via een tweerichtingsgesprek, ofwel door verbinding te maken met een eerder gemaakt kanaal, dat open en beschikbaar kan zijn om naar alle Zello-gebruikers te luisteren, ofwel gesloten en een wachtwoord vereist bij het verbinden. Elke gebruiker kan ook zijn eigen kanaal maken en gebruikers uit de vriendenlijst hiervoor uitnodigen.

Stap 2

Om Zello te gaan gebruiken, moet u de client starten en de autorisatiegegevens invoeren: gebruikersnaam en wachtwoord. Daarna kunt u naar kanalen zoeken op naam of gebruikers op bijnaam. Het uitwisselen van spraakberichten met individuele gebruikers is alleen mogelijk na een reactieautorisatie, terwijl het luisteren naar het kanaal onmiddellijk mogelijk wordt nadat er verbinding mee is gemaakt. Je kunt een bericht sturen naar alle gebruikers op het kanaal nadat je de status van een vertrouwde gebruiker hebt ontvangen. Tot dit moment worden berichten alleen gehoord door de moderators en de kanaalbeheerder.

Stap 3

Om een bericht te verzenden, moet u op de push-to-talk communicatie klikken. In versies van de applicatie voor een desktopcomputer ziet het eruit als een knop met de inscriptie Zello, die zich onderaan het programmavenster bevindt. Op mobiele versies van Zello bevindt de PTT-knop zich in het midden van het scherm en ziet eruit als een cirkel met een oranje rand en een microfoonpictogram in het midden. Als de uitzending momenteel bezet is, klinkt er een melding in de vorm van drie korte piepjes.

Stap 4

Tegelijkertijd kunt u berichten van meerdere gebruikers beluisteren van verschillende kanalen die momenteel actief zijn. Om een kanaal of gebruiker voor communicatie te selecteren, moet u op het overeenkomstige item in de lijst klikken. Houd er rekening mee dat in mobiele versies van Zello de lijsten met gebruikers en kanalen op verschillende tabbladen staan.

Stap 5

Een van de belangrijkste functies van de Zello-walkietalkie is het bijhouden van de geschiedenis van de berichten die u hebt beluisterd en verzonden. Het is ook erg handig om een handsfree of Bluetooth-headset te gebruiken. Voor elke gebruiker of kanaal kunt u het gewenste volumeniveau instellen. Het is ook mogelijk om direct te bellen, inclusief korte tekstberichten. Naar analogie met de meest gebruikelijke instant messengers, kunt u in Zello verschillende gebruikersstatussen instellen die de ontvangst of verzending van berichten beperken.

Aanbevolen: