Hoe Maak Je Een Luidsprekersysteem?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Luidsprekersysteem?
Hoe Maak Je Een Luidsprekersysteem?

Video: Hoe Maak Je Een Luidsprekersysteem?

Video: Hoe Maak Je Een Luidsprekersysteem?
Video: Step by Step Guide to Build Your Own Speakers | DIY Speaker Building 2024, Mei
Anonim

Een zelfgemaakt luidsprekersysteem, indien gemaakt van hoge kwaliteit, zal niet slechter klinken dan een fabrieksluidsprekersysteem en zal veel minder kosten. Het enige nadeel in vergelijking met de gekochte is de relatieve omvang.

Hoe maak je een luidsprekersysteem?
Hoe maak je een luidsprekersysteem?

instructies:

Stap 1

Kies alle afmetingen van de doos voor een zelfgemaakt luidsprekersysteem, de lengte van elk van de zijkanten kan van 250 tot 400 millimeter zijn. Maar als er twee identieke kolommen worden gemaakt, moeten hun afmetingen hetzelfde zijn.

Stap 2

Gebruik een decoupeerzaag om zes planken te zagen. Met de breedte van de doos gelijk aan W; hoogte gelijk aan B; diepte gelijk aan G en wanddikte gelijk aan T, de platen moeten de volgende afmetingen hebben:

- onder- en bovenkap - BxD;

- zijwanden - (B-2T) xG;

- achterwand - (V-2T) x (Sh-2T);

- voorwand - vergelijkbaar met de achterwand, minus een kleine marge aan elke kant om te openen.

Stap 3

Gebruik een schroevendraaier en zelftappende schroeven om de doos in elkaar te zetten, maar monteer de voorwand nog niet.

Stap 4

Neem twee pianoloops. Zet met hun hulp de voorwand aan de voorkant vast, vergelijkbaar met de deur van het nachtkastje, zodat deze naar buiten kan openen. Installeer een stop om te voorkomen dat deze naar binnen opengaat en de scharnieren breekt. Gebruik een grendel om de voorwand in de gesloten stand te vergrendelen. Het moet stevig worden vastgezet, zonder te wankelen.

Stap 5

Neem een ovale driver met afmetingen van ongeveer 100x200 mm. Teken het ovaal opnieuw naar het midden van de voormuur. Boor binnen dit ovaal ongeveer twintig willekeurig verdeelde gaten met een diameter van ongeveer 5 mm in de voorwand.

Stap 6

Soldeer draden naar de luidspreker. Als het van het oude type is en geen stofkap heeft, wikkel het dan direct daarna in een doek. Boor vier montagegaten in de voorwand en bevestig de kop aan de voorwand. Als er een stofkap beschikbaar is, plaats dan gewoon een stoffen afstandhouder tussen de diffuser en de voorwand, maar wikkel niet de hele kap.

Stap 7

Boor enkele tienden van gaten met een diameter van ongeveer 5 mm in de achterwand. Bevestig vier poten aan de onderkant van de doos.

Stap 8

Sluit de draden aan op een versterker met een maximaal vermogen van 3 W, geschikt voor dezelfde belastingsimpedantie als de kop.

Aanbevolen: