Een Luidsprekersysteem Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Luidsprekersysteem Aansluiten
Een Luidsprekersysteem Aansluiten

Video: Een Luidsprekersysteem Aansluiten

Video: Een Luidsprekersysteem Aansluiten
Video: How to Connect Speakers to Amplifiers | Home Audio Basics 2024, April
Anonim

Luidsprekersystemen - speciale apparaten voor het weergeven van geluiden - kunnen breedband (met één kop) en multiband (twee of meer koppen) zijn. Het apparaat is een paneel - akoestisch ontwerp en ingebouwde emitterende koppen (meestal beweegbaar). In de aangesloten luidsprekers worden alle koppen geactiveerd door één versterker, na een speciaal crossover-filter binnenin ontvangen ze elk hun eigen signaal.

Een luidsprekersysteem aansluiten
Een luidsprekersysteem aansluiten

instructies:

Stap 1

Akoestische systemen zijn passief (emitter + crossover) en actief (die ook een eindversterker bevatten). Actieve worden vaker gebruikt voor computers, klinkende kleine concertzalen, discobars, in studio's. Passieve worden commercieel gebruikt voor de decoratie van feestdagen en op grote locaties.

Stap 2

Controleer de aansluitschema's die bij uw versterker/receiver zijn geleverd. Neem er de tijd voor, zeker als je het systeem voor de eerste keer aansluit, want verkeerde handelingen en haast kan leiden tot kortsluiting in de belastingskringen van de versterker/ontvanger en het uitvallen ervan veroorzaken.

Stap 3

Er zijn drie soorten verbindingen: buiten, verborgen, draadloos. Voor gebruik buitenshuis wordt de kortst mogelijke aansluiting van de versterker op de luidspreker aanbevolen. Strip de uiteinden van de kabels om ze aan te sluiten.

Stap 4

Verwijder de klemmen, steek de kabels in de gaten en draai de klemmen stevig vast. Banaanstekkers kunnen ook worden gebruikt.

Stap 5

Controleer de juiste aansluiting van de polen. De "-" pool van beide luidsprekers moet worden aangesloten op de (-) aansluitingen van de versterker. Verbind de polen met "+" op dezelfde manier. Bovendien moeten de polen van tevoren worden geselecteerd, meestal wordt de rode kabel als positief gekozen.

Stap 6

Zorg er na het aansluiten voor dat alle geleiders netjes zijn afgedekt met krimpkous, evenals de geleidercontacten met het versterker/ontvangerpaneel. Test de luidspreker op laag vermogen.

Aanbevolen: