Hoe Maak Je Een Schotelantenne

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Schotelantenne
Hoe Maak Je Een Schotelantenne

Video: Hoe Maak Je Een Schotelantenne

Video: Hoe Maak Je Een Schotelantenne
Video: Satellietschotel monteren en uitrichten 2024, Mei
Anonim

Door extra vaardigheden en vaardigheden toe te passen, kun je in korte tijd een door jezelf gemaakte schotelantenne met geïmproviseerde middelen toevoegen aan de belangrijkste fabrieks-satellietschotel.

Hoe maak je een schotelantenne
Hoe maak je een schotelantenne

Noodzakelijk

Epoxylijm (800 g), vellen papier, ruwe doek, kookfolie, plastic waterpijp, zelftappende schroeven, oude schotelantenne

instructies:

Stap 1

Demonteer de fabrieks-satellietschotel, leg hem neer en zet hem vast. Koop 800gr. epoxy lijm. Lijm de doormidden gesneden A4-vellen met plakband op de antenne, de krant kan niet worden gebruikt. Het is beter om plasticfolie te gebruiken, die ook in kleine stukjes moet worden gesneden. Want als je een groot blad gebruikt, ontstaan er grote onregelmatigheden en is er geen signaal. U moet het zo gelijkmatig mogelijk over de holte van de antenne verdelen.

Stap 2

Knip stukken ruwe stof af om op de antennespiegel te passen. Om te beginnen zijn 4-5 delen voldoende. Roer koele epoxylijm en in een hoeveelheid van niet meer dan 200g. Bij gebruik bij kamertemperatuur zal het de stof niet verzadigen. Plaats het eerste stuk stof op een bord en smeer er epoxylijm op. Verspreid gelijkmatig, het moet op het oppervlak glanzen en niet volledig absorberen. Ongeveer één plaat voor een schotelantenne met een diameter van 0,6 m verbruikt 100-200 gram. epoxylijm, het hangt allemaal af van de stof. Leg er vervolgens een tweede vel stof op en strijk glad zodat er geen lucht in zit. Verspreid het met epoxylijm en leg er nog een bovenop. In één benadering is het raadzaam om meer vellen te leggen, minimaal 5.

Stap 3

Wacht 24 uur totdat de lijm is uitgehard. Scheid het frame de volgende dag van de plaat. Zet het dan weer terug. Plaats de rest van de stof, er moeten een groot aantal zijn. Plaats vervolgens de kookfolie over het epoxy gecoate frame. Plak de folie stevig vast zonder dat er lucht onder komt.

Verwijder het frame na het drogen. Lijm voor de stijfheid nog een paar lagen stof op de achterkant.

Stap 4

Gebruik een plastic waterleiding van 16 mm om de converter vast te houden. Bevestig voor stevigheid op drie punten aan de parkers. Zorg ervoor dat u de antennespiegel niet kantelt. De afstand daarvan tot de convector is als in een fabrieks-satellietschotel, meet en doe het. Bedek de antennespiegel met een dunne laag verf uit een spuitbus, zodat in de felle zomerzon de zonnestralen, scherpstellen, doen smelt de omvormer niet.

Aanbevolen: