Hoe De Antenne Te Richten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Antenne Te Richten?
Hoe De Antenne Te Richten?

Video: Hoe De Antenne Te Richten?

Video: Hoe De Antenne Te Richten?
Video: How To Install A TV Antenna To Satellite Dish 2024, Mei
Anonim

Nadat de antenne is geïnstalleerd, blijft het om deze in de goede richting te richten, zodat deze het signaal van de satelliet duidelijk oppikt. Als je de antenne eenmaal goed hebt gepositioneerd, is het relatief eenvoudig en snel om hem in de goede richting te draaien.

Hoe de antenne te richten?
Hoe de antenne te richten?

instructies:

Stap 1

Download het programma Satellite Antenna Alignmen van internet. Installeer het op uw pc om de antenne te richten. Voer het programma uit. Om ermee te werken, moet u de lengtegraad weten van de satelliet waarop u uw antenne wilt richten en de coördinaten van uw nederzetting (het is beter om de coördinaten van het huis rechtstreeks te gebruiken). Nadat u deze gegevens hebt ingevoerd, geeft het programma u de hoek van de antennehelling ten opzichte van het horizontale vlak, de azimut van de satelliet, evenals de tijd van de zonne-azimut, d.w.z. dat tijdstip van de dag waarop de azimuts van de satelliet en de zon samenvallen.

Stap 2

Kies een referentiepunt dat als referentiepunt op het terrein zal dienen om de antenne goed af te stemmen. De coördinaten van dit punt moeten samenvallen met het azimut van de satelliet. Om dit referentiepunt te bepalen, meet u de hoek van de hoek vanaf de notenbalk, die noord-zuid is georiënteerd. Draai de bevestigingsmoeren op het beweegbare antennemechanisme los. Richt het op de teststroom en maak de moeren vast.

Stap 3

Neem de spoorlijn. Bevestig het aan de antenne langs de verticale as. Neem een goniometer, gradenboog of schietlood. Gebruik het om de hoek tussen de baak en het horizontale vlak in te stellen, die gelijk is aan de kantelhoek van de antenne. Sluit de antenne respectievelijk aan op de tuner en de tuner op uw pc.

Stap 4

Vergeet niet om uw luidsprekers aan te zetten en het volume op een voldoende niveau te zetten om de pieptoon te horen. Begin dan langzaam en soepel de antenne in de ene of de andere richting te bewegen. Als je het geluid van het programma hoort, betekent dit dat je de antenne op de satelliet hebt gericht.

Stap 5

Bevestig de antenne in een zodanige positie dat de kwaliteit van het binnenkomende signaal wordt gemaximaliseerd. Draai alle bevestigingsverbindingen van de antenne stevig vast, zodat deze tijdens gebruik niet van positie kan veranderen.

Aanbevolen: