Hoe De Pick-up Te Veranderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Pick-up Te Veranderen?
Hoe De Pick-up Te Veranderen?

Video: Hoe De Pick-up Te Veranderen?

Video: Hoe De Pick-up Te Veranderen?
Video: Do It Yourself - How To Change Guitar Pickups (Courtesy of Seymour Duncan) 2024, Mei
Anonim

Hoe u de cartridge in een platenspeler vervangt, wordt gedetailleerd beschreven in de instructies ervoor. Maar het komt vaak voor dat de pick-up zelf in tweeën breekt. Dit gebeurt vooral vaak als het van plastic is gemaakt. U kunt deze ook zelf vervangen.

Hoe de pick-up te veranderen?
Hoe de pick-up te veranderen?

instructies:

Stap 1

Koop een nieuwe toonarm. Het moet dezelfde lengte hebben, op dezelfde manier passen als de oude en ook ontworpen zijn om hetzelfde type cartridge te gebruiken; soms is het handiger om een volledige defecte draaitafel (EPU) te kopen en de cartridge eruit te verwijderen. Reserveonderdelen hiervan kunnen dan worden gebruikt als reparatie van de bestaande EPU nodig is.

Stap 2

Schakel de stroom van de microfoon uit. Trek de stekker uit het stopcontact. Als het apparaat een lamp is, wacht dan een paar minuten totdat de condensatoren zijn ontladen.

Stap 3

Trek de kroon uit de gebroken toonarm. Sla het op.

Stap 4

Trek de voorplaat voorzichtig verticaal. Ze zal worden verwijderd.

Stap 5

Zoek de schroeven onder de voorplaat waarmee de draaitafel aan het chassis is bevestigd. Doe het af.

Stap 6

Soldeer de toonarmkabelmantel en de middenkabel los van de versterkeringang. Als het apparaat stereo is, onthoud dan waar welk kanaal was aangesloten.

Stap 7

Zoek de grote moer waarmee het draaipunt van de cartridge aan de EPU is bevestigd. Schroef het los en trek de oude toonarm samen met het zwenkmechanisme eruit.

Stap 8

Installeer de nieuwe toonarm met zijn zwenkmechanisme. Zet het vast met dezelfde moer. Draai hem in geen geval te strak aan om de draad niet te breken.

Stap 9

Soldeer de nieuwe cartridgekabel aan de versterkeringang.

Stap 10

Installeer de EPU opnieuw en houd de toonarmkabel uit de buurt van de elektrische en mechanische componenten van zowel de draaitafel als andere elektronische componenten. Beveilig de EPU.

Stap 11

Vervang de voorplaat. Plaats de cartridge in de nieuwe cartridge. Schakel de microfoon in en test deze in werking.

Stap 12

Zorg ervoor dat de lift correct werkt, neem indien nodig contact op met een specialist voor reparatie, als u niet weet hoe u deze storing zelf kunt verhelpen.

Stap 13

Als de EPU een stroboscoop heeft, evenals snelheids- en downforce-regelaars, pas dan de rotatiesnelheid van de voorplaat en de kracht waarmee de kop tegen de plaat wordt gedrukt opnieuw aan.

Aanbevolen: