Hoe Maak Je Een Föhn?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Föhn?
Hoe Maak Je Een Föhn?

Video: Hoe Maak Je Een Föhn?

Video: Hoe Maak Je Een Föhn?
Video: Hoe gebruik je een föhn? B4men geeft mannen uitleg. | B4men.nl 2024, Mei
Anonim

De overgrote meerderheid van haardrogers heeft een identiek apparaat - dit is een vrij eenvoudig elektronisch circuit. De schakelaar vervult tegelijkertijd twee functies: hij schakelt de elektrische verwarming (TEN) en de ventilator in. Ondanks dat de verwarmingselementen verschillende modificaties kunnen hebben, hebben ze steevast de vorm van een veer van nichroom. In het geval dat de haardroger is uitgerust met twee regelaars die verantwoordelijk zijn voor de luchttemperatuur en de blaassnelheid, verandert het circuit praktisch niet.

Hoe maak je een föhn?
Hoe maak je een föhn?

instructies:

Stap 1

Om te leren hoe je thuis een föhn kunt maken, moet je eerst de interne structuur ervan onderzoeken. Verwijder het bovenste deel van de föhnbehuizing door de schroeven los te draaien waarmee deze vastzit. Als het niet mogelijk is om het deksel te verwijderen, kijk dan goed, want vaak worden extra schroeven verborgen door middel van stickers.

Stap 2

Onder het deksel van de behuizing ziet u schakelaars, evenals verwarmingselementen, die op een enkel frame zijn gewikkeld en worden beschermd door een deksel aan de bovenkant. De omslag is gemaakt van gewoon papier bedekt met warmtereflecterende verf en geïmpregneerd met een niet-ontvlambare verbinding. In het geval dat de hoes wordt verwijderd of beschadigd, wordt de behuizing van de föhn erg heet en kan deze zelfs smelten. Daarom, als u besluit om thuis een föhn te maken, wees dan uiterst voorzichtig en beschadig niets.

Stap 3

En nu in meer detail over de problemen en hoe ze op te lossen. Als er geen verhoogde blaassnelheid is, kunnen er twee redenen zijn: een storing in de condensator of de diodebrug. In beide gevallen moet het onderdeel worden vervangen.

Stap 4

Als er geen verminderde luchtstroomsnelheid is, is de diode defect, die u moet vervangen. In het geval dat een van de verwarmingselementen niet opwarmt, is er een breuk van de nithrome-draad opgetreden. Zoek de breuk en draai voorzichtig de twee uiteinden van de draad.

Stap 5

Als de föhn niet aan gaat, is er geen contact op de schakelaars. Als u besluit om thuis een föhn te maken, demonteer dan voorzichtig de schakelaars, reinig vervolgens alle contacten grondig met alcohol en rek de ontvangende veren uit.

Stap 6

Als de föhnmotor niet werkt, kunnen er drie redenen zijn. De eerste is dat het verwarmingselement-3 defect is. Zoek in dit geval het breekpunt en draai de uiteinden stevig vast. De tweede reden is een storing van de diodebrug, die moet worden vervangen. En de derde reden dat de föhnmotor niet werkt, is de storing. In deze situatie moet de gehele motor worden vervangen.

Aanbevolen: