Hoe Kies Je Een Goede Netbook?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Goede Netbook?
Hoe Kies Je Een Goede Netbook?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Netbook?

Video: Hoe Kies Je Een Goede Netbook?
Video: 10 Tips for Buying a Laptop! (2020) | The Tech Chap 2024, Mei
Anonim

Als ondersteuning voor resource-intensieve programma's en de beschikbaarheid van een diskettestation geen prioriteit zijn bij het kiezen van een laptop, maar de voordelen draagbaarheid en klein formaat zijn, is het beter om een kleine netbook te kopen in plaats van een laptop. Net als elke andere technologie wordt een netbook gekocht op basis van die eigenschappen die bij de toekomstige eigenaar passen.

U kunt ook als u buiten bent met de netbook blijven werken
U kunt ook als u buiten bent met de netbook blijven werken

instructies:

Stap 1

De levensduur van de batterij is omgekeerd evenredig met de prestaties, dat wil zeggen, hoe krachtiger de processor, hoe sneller de batterij leeg raakt. Dus bij het kiezen van een apparaat moet je prestatie of mobiliteit inleveren - een high-performance netbook moet regelmatig worden opgeladen. Als u niet van plan bent om het alleen te gebruiken om te typen (documenten die zijn gemaakt in Word en andere soortgelijke editors nemen weinig ruimte in beslag), moet u een apparaat kiezen met een grote harde schijfcapaciteit, dat geschikt is voor alle multimediabestanden: een fotoalbum, films en muziek gedownload van internet.

Stap 2

Het eerste teken waar je op moet letten bij het openen van de klep van een netbook in een winkel is een mat of glanzend scherm. De laatste is sterk verblindend in de zon en er zijn vingerafdrukken van onbedoelde aanrakingen zichtbaar op. Het zal moeilijk zijn om het zittend op een bankje in het park te gebruiken - het glanzende scherm is alleen geschikt voor thuis. Op een mat scherm daarentegen is het beeld zelfs op een zonnige dag goed zichtbaar en valt vuil minder op.

Een parameter als het aantal batterijcellen helpt u bij het kiezen van de unit met de langste bedrijfstijd zonder opladen. Een cel is gelijk aan ongeveer een uur. Dat wil zeggen, als u een netbook hebt gekocht met een batterij van minder dan drie "cellen", kunt u niet ver van het stopcontact gaan. 6 cellen zijn echter niet zo'n groot voordeel, omdat ze het toestel veel zwaarder maken.

Stap 3

Intel- en amd-processors hebben zowel fans als tegenstanders, dus het is moeilijk te zeggen welke beter is. Het verdient de voorkeur om alleen aandacht te besteden aan hun frequentie en multicore. Minder dan 1 GHz en één core - en de computer loopt zelfs vast bij eenvoudige handelingen. Omdat de RAM-kaarten de kosten van de laptop niet te veel verhogen, is het de moeite waard om een grote te kiezen.

Als de netbook wordt gebruikt als een tv-toepassing voor het bekijken van high-definition video, moet deze een Full HD-sticker hebben - een symbool van een videokaart die het bekijken van films van de overeenkomstige kwaliteit ondersteunt. Ook moet het apparaat zijn uitgerust met een HDMI-connector.

Stap 4

De hoeveelheid geheugen is controversieel. Iemand heeft 200 GB nodig, terwijl anderen niet zonder terabyte kunnen. Het hangt allemaal af van het doel van de aankoop. Als er niet genoeg geheugen beschikbaar is, kan een extra verwisselbare harde schijf worden aangeschaft. Het besturingssysteem is moeilijker te installeren op netbooks dan op andere typen computers. Dit komt door het ontbreken van een diskettestation, omdat de hele procedure via een USB-stick moet worden uitgevoerd. Daarom moeten gebruikers die computers op "u" hebben een laptop nemen met reeds geïnstalleerde software.

Aanbevolen: