Het Inktniveau Controleren

Inhoudsopgave:

Het Inktniveau Controleren
Het Inktniveau Controleren

Video: Het Inktniveau Controleren

Video: Het Inktniveau Controleren
Video: How to check the ink in your printer by Using Windows 10 2024, Mei
Anonim

Op het werk en op school moeten de meeste mensen een enorme hoeveelheid documenten afdrukken. Helaas is inkt in een printer niet permanent. De herfst is belangrijk dat je altijd weet hoeveel inkt er nog in de cartridge zit, anders loop je het risico in de war te raken: op het meest cruciale moment kun je geen enkele pagina printen.

Het inktniveau controleren
Het inktniveau controleren

instructies:

Stap 1

De meeste moderne technologie, met name printers, wordt geleverd met speciale programma's waarmee u het inktniveau kunt controleren. Als de printer onduidelijke afbeeldingen begint af te drukken, is het tijd om de cartridge te controleren.

Stap 2

In het geval dat u een printer hebt gekocht die is uitgerust met een eigen display, wordt de taak meerdere keren vereenvoudigd. Ga gewoon naar het gewenste item in de hardware-instellingen en geef het inktniveau op het scherm weer. Dus bijvoorbeeld bij toestellen van het merk Epson gebeurt dit via de Setup-knop. Selecteer het item Inktniveaus, wat in vertaling "Inktniveau" betekent, en wacht op het resultaat.

Stap 3

Als je niet zoveel geluk hebt met de hardware, gebruik dan het Status Monitor-programma, dat te vinden is op de driver-cd voor Canon- en Epson-printers. Installeer het en voer het uit. Ga hiervoor naar de taakbalk en zoek het pictogram van het printerpictogram. Dubbelklikken met de linkermuisknop opent een diagram met informatie over de hoeveelheid inkt in de cartridges.

Stap 4

Eigenaars van een HP-printer kunnen ook een speciaal softwareprogramma gebruiken. Je kunt het vinden door de lijst met alle programma's te openen en daar HP te selecteren. Daarna moet u op het tabblad met de naam "Geschat inktniveau" klikken en wachten tot de grafiek wordt geopend. Houd er rekening mee dat dit slechts een richtlijn is. Wacht dus niet tot de cartridge helemaal leeg is.

Stap 5

In het geval dat u erin geslaagd bent om de cartridge voor een nieuwe te vervangen door contact op te nemen met de diensten van een andere fabrikant, zullen de bovenstaande programma's u niet langer helpen het inktniveau te bepalen. We kunnen alleen maar hopen dat de nieuwe cartridge is uitgerust met een doorschijnende plastic behuizing, waardoor je de hoeveelheid resterende toner kunt zien.

Stap 6

Om verdere problemen te voorkomen, moet u de technische specificaties van de printer zorgvuldig bestuderen, zelfs wanneer u het apparaat aanschaft.

Aanbevolen: