Hoe Android-telefoons Correct Te Gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Android-telefoons Correct Te Gebruiken
Hoe Android-telefoons Correct Te Gebruiken

Video: Hoe Android-telefoons Correct Te Gebruiken

Video: Hoe Android-telefoons Correct Te Gebruiken
Video: Hoe stap ik over van mijn oude naar mijn nieuwe Android telefoon? 2024, Maart
Anonim

Zeventig procent van alle smartphones ter wereld draait op het Android-besturingssysteem. Het is gemakkelijk te leren, vereist geen speciale vaardigheden en maakt fijnafstemming mogelijk. Waar te beginnen met werken met Android?

Hoe Android-telefoons correct te gebruiken
Hoe Android-telefoons correct te gebruiken

Waar te beginnen?

Om aan de slag te gaan met een apparaat met dit besturingssysteem, moet je een Google-account aanmaken. Als je er al een hebt, kun je die gebruiken. Uw telefoon of tablet wordt aan het account gekoppeld, met dit account wordt het archief van berichten, contacten, instellingen gekoppeld. In geval van verlies, breuk of diefstal van de telefoon, kunnen alle gegevens worden hersteld met behulp van uw Google-account. Wanneer u een account aanmaakt in het geheugen van uw telefoon, vergeet dan niet om alle belangrijke details en een duplicaat of alternatief e-mailadres op te nemen. Elke keer dat u verbinding maakt met internet, worden alle nieuwe gegevens gedupliceerd op speciale servers, de smartphone doet dit zonder uw deelname.

Het is aan te raden om het programma Dropbox op je smartphone en computer te installeren, hiermee kun je direct foto's en andere bestanden van het telefoongeheugen naar de computer en terug overzetten.

Om ten volle te kunnen genieten van de geneugten van het werken met een smartphone op een Android, moet u een mobiel tarief met onbeperkt internet aanschaffen. Wil je dit niet, geef dan in de telefooninstellingen aan dat je alle bestanden alleen via wifi wilt updaten. Dit is nodig om de kosten van mobiel internet te verlagen, want Android probeert voortdurend allerlei geïnstalleerde applicaties bij te werken, e-mail te checken, contact op te nemen met accounts op Facebook en andere sociale netwerken. Al deze acties kunnen de portemonnee raken van een onvoorbereide gebruiker die in megabits voor mobiel internet betaalt.

Kenmerken van de Android

Android-telefoons kunnen veel dingen doen. Met hun hulp kunt u films kijken, naar muziek luisteren, foto's maken, op internet surfen, games spelen die speciaal zijn ontworpen voor mobiele apparaten en boeken lezen. Dit alles trekt echter vrij snel de batterijen van de apparaten leeg. Dit betekent dat u een oplader bij u moet hebben en een aantal instellingen moet "twekken". Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om bij het verlaten van het huis Wi-Fi naar de telefoon uit te schakelen, aangezien er een aanzienlijke hoeveelheid energie wordt besteed aan het zoeken naar beschikbare punten en het verbinden ermee. Bovendien is het de moeite waard om de Bluetooth- en GPRS-modules uit te schakelen, vooral als het internet voor uw tarief beperkt is. Als uw zicht het toelaat, kunt u de helderheid van het scherm halveren, aangezien de meeste energie aan de werking ervan wordt besteed.

Koop een speciale screenprotector om het scherm van je smartphone te beschermen tegen krassen en slijtage.

Vergeet niet een goede antivirus op je telefoon te zetten. Nu kunnen steeds meer onveilige applicaties van het netwerk worden gedownload of per mail worden ontvangen. Er zijn nogal wat gratis antivirussen voor Android, deze zijn te vinden in de Play Market. Het is een database van alle applicaties die voor Android zijn geschreven. Antivirussen zijn vooral relevant als u gebruikmaakt van mobielbankieren, aangezien veel virussen zijn ontworpen om belangrijke betalingsgegevens te onderscheppen, dus u moet uzelf extra beschermen.

Aanbevolen: