Hoe Het Slot Te Demonteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Slot Te Demonteren?
Hoe Het Slot Te Demonteren?

Video: Hoe Het Slot Te Demonteren?

Video: Hoe Het Slot Te Demonteren?
Video: cylinderslot vervangen 2024, Mei
Anonim

Geen voordeur is compleet zonder slot. Een goed slot is een garantie voor de veiligheid van de kamer. Er zijn veel verschillende soorten sloten - hangsloten, postsloten, digitale sloten, enz. Maar in de meeste gevallen zitten er hendel- of cilindersloten op de voordeuren. Wat te doen als het slot defect is en er om de een of andere reden geen manier is om de meester te bellen? U moet het slot zelf uittrekken en demonteren om het probleem op te lossen.

Hoe het slot te demonteren?
Hoe het slot te demonteren?

instructies:

Stap 1

Sla de borgpen tussen het slot en de deurkruk eruit met een hamer en een spijker (je kunt de sleutel die de kruk klemt eenvoudig losdraaien en met een spijker verwijderen). Haal vervolgens de hendel uit het slot. Dit gaat meestal gemakkelijk en moeiteloos. Draai vervolgens de externe bevestigingsschroeven los en trek het slot uit de deur.

Stap 2

Draai het slotdeksel los met een schroevendraaier. Als de veer kapot is, vervangt u deze gewoon door een nieuwe, monteert u het slot en steekt u het weer in de deur. Schade aan de veer kan worden aangegeven door het feit dat de vergrendelingshendel niet meer beweegt en de tong niet in de socket wil. En als u de deurknop loslaat, keert deze niet terug naar zijn oorspronkelijke positie. Zelfs als de grendel niet met een sleutel kan worden uitgetrokken, betekent dit dat het slot is verslechterd.

Stap 3

Demonteer en smeer het slot regelmatig om een continue en probleemloze werking te garanderen. Absoluut alle sloten hebben een dergelijke preventie nodig, behalve misschien elektronische. Vergrendelingsmechanismen hebben gekrulde randen die de neiging hebben vuil te worden. Continu gebruik leidt ertoe dat de beweging van de tong moeilijk en strak wordt, en het indrukken van het handvat leidt tot "plakken".

Stap 4

Volg de volgorde voor zelfdemontage en smering van een complex deurslot. Alle elementen (grendels, veren, grendels) moeten in een bepaalde volgorde worden verwijderd, zodat u ze gemakkelijk in dezelfde volgorde kunt terugplaatsen. Dit is belangrijk als u dit nog nooit zelf hebt gedaan en over het algemeen nieuw bent in dit hele bedrijf.

Stap 5

Als je een duur en complex kasteel hebt en het is zo gebeurd dat het faalde, nodig dan specialisten uit en vertrouw dit werk aan hen toe. Want de veiligheid van uw huis of kantoor hangt af van het resultaat van de werkzaamheden. Als laatste redmiddel kunt u altijd een nieuw slot kopen.

Aanbevolen: