Hoe Het Dashboard Te Demonteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Dashboard Te Demonteren?
Hoe Het Dashboard Te Demonteren?

Video: Hoe Het Dashboard Te Demonteren?

Video: Hoe Het Dashboard Te Demonteren?
Video: How To Remove and Replace a Car Dashboard (Removal) - 2017 Subaru Forester 2024, Mei
Anonim

Het dashboard in het voertuig kan na verloop van tijd onderhoudsmaatregelen vereisen, zoals volledige demontage en passende reparatie / vervanging van componenten. Daarom zal kennis van de demontage zeer nuttig zijn voor elke automobilist. Als voorbeeld kunt u auto's van het merk VAZ overwegen - laat het 2114 zijn.

Hoe het dashboard te demonteren?
Hoe het dashboard te demonteren?

Noodzakelijk

  • - schroevendraaiers;
  • - katoenen handschoenen;
  • - gebruiksaanwijzing voor de auto VAZ 2114.

instructies:

Stap 1

Eerst moet u de kap openen en de negatieve pool van de batterij verwijderen. Hierdoor wordt het elektrische systeem van het voertuig spanningsloos. Dan moet je de stuurkolomschakelaars demonteren met adapters. Verwijder de sierlijsten en de bedieningshendels voor de verwarming in het passagierscompartiment. Demonteer het dashboardpaneel. Vervolgens wordt het centrale stuurwielhuis geopend, de moer waarmee het stuur aan de as is bevestigd wordt losgeschroefd, waarna het (stuurwiel) wordt verwijderd.

Stap 2

Trek de stuurkolom naar beneden totdat deze stopt. Koppel het niet los van het stuurasoverbrenging. Aan de linkerkant vind je een paar zelftappende schroeven waarmee het dashboard is bevestigd. Ze bevinden zich een aan de bovenkant, de tweede aan de onderkant. Aan de rechterkant bevinden zich ook zelftappende schroeven, op dezelfde plaats - draai ze ook los.

Stap 3

Vervolgens komt het demonteren van de "oren" die het dashboard en de stuurkolom vastzetten. Verwijder het paneel voorzichtig en trek het voorzichtig naar u toe. Zoek vervolgens de pads van draden die naar de elektronica gaan. Koppel alle bedrading zorgvuldig los.

Stap 4

Verwijder nu het dashboard uit het passagierscompartiment, nadat u eerder hebt besloten hoe het handiger is om het te doen. En het is handiger om deze handeling uit te voeren via de rechter voordeur van de auto. Verwijder de luchtkanalen van de achterkant, zoek de schroeven waarmee het deksel vastzit. Draai deze schroeven los, buig de lipjes die de pad vasthouden (het moeten er 3 zijn), dan kun je hem veilig verwijderen samen met het handschoenenkastje, namelijk zijn lichaam.

Stap 5

Demonteer de linker en rechter dwarsbalken van het dashboard samen met de beugels. Vergeet niet de behuizing van het bovenste handschoenenkastje te verwijderen. De scharnieren op het deksel houden de schroeven vast. Draai ze los en verwijder het deksel.

Stap 6

Het dashboard wordt in omgekeerde volgorde gemonteerd. Controleer na het voltooien van de montage of het dashboard correct werkt.

Aanbevolen: