Hoe Maak Je Een Camera?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Camera?
Hoe Maak Je Een Camera?

Video: Hoe Maak Je Een Camera?

Video: Hoe Maak Je Een Camera?
Video: CCTV PLUGIN || Tutorial [Nederlands/Dutch] 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig hebben mensen geen moeite om camera's te kopen. Integendeel, bijna iedereen heeft zo'n kans. Iemand is tevreden met camera's die in de telefoon zijn ingebouwd, iemand koopt dure professionele installaties voor zijn werk. Maar de meeste mensen hebben digitale camera's met een lage tot gemiddelde prijs. En de camera gaan we zelf maken. Niet uit noodzaak, maar om te experimenteren.

hoe maak je een camera
hoe maak je een camera

instructies:

Stap 1

Om een eenvoudige camera obscura voor te bereiden, hoeven we alleen maar de procedure strikt te volgen en materialen in te slaan. We nemen elke geschikte container, of het nu een doos, een blikje of zelfs een blikje voor fotografische film is. We hebben ook een dunne naald, een schaar, een klein stukje folie, zwarte tape of elektrische tape, zwart-wit fotopapier of diafilm nodig (de fabrikant maakt niet uit).

Stap 2

Knip een gat in het midden van onze container met een schaar. Laat het een filmpot zijn. Het resulterende gaatje moet veel groter zijn dan een gaatje (lens in een gaatjescamera).

Stap 3

We snijden een stuk folie uit van zo'n formaat dat het volledig en met een kleine marge het uitgesneden gat kan sluiten. Maak vervolgens in het midden van een stuk folie een klein gaatje met een naald. Zorg ervoor dat het oppervlak van de folie glad is. Egaliseer het indien nodig en/of verwijder eventuele oneffenheden met schuurpapier van nulkwaliteit. Hoe kleiner het naaldgat dat we krijgen, hoe beter het schot zal zijn.

Stap 4

Om reflecties van lichtstralen in de container te voorkomen, moet je deze, evenals de folie aan de binnenkant, schilderen met matzwarte verf.

Stap 5

Lijm nu voorzichtig de folie op de container met elektrische tape of zwarte tape. Met een klein stukje tape lijmen we het gaatje van de naald om voortijdige penetratie van licht in de camera te voorkomen.

Stap 6

Nu zoeken we een donkere hoek (dit is belangrijk) en plaatsen het fotopapier in de container. Plaats het zo dat het papier het gaatje niet bedekt. We controleren alle gaten. Zijn ze goed gesloten, dan is onze camera helemaal klaar voor gebruik.

Aanbevolen: