Hoe Een Kleurenlaserprinter Bij Te Tanken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kleurenlaserprinter Bij Te Tanken?
Hoe Een Kleurenlaserprinter Bij Te Tanken?

Video: Hoe Een Kleurenlaserprinter Bij Te Tanken?

Video: Hoe Een Kleurenlaserprinter Bij Te Tanken?
Video: Hoe een kleurenlaserprinter werkt 2024, Mei
Anonim

Soms komt het voor dat je dringend wat materiaal moet printen, maar de toner van de printer is op en de diensten zijn op dit tijdstip van de dag gesloten. Als u toner op voorraad heeft, kunt u proberen het apparaat zelf bij te vullen. Houd er rekening mee dat dit een nogal delicaat werk is en dat elke fout kan leiden tot schade aan het apparaat.

Hoe een kleurenlaserprinter bij te tanken?
Hoe een kleurenlaserprinter bij te tanken?

instructies:

Stap 1

Controleer of de kleurenlaserprinter niet juist werkt omdat de toner op is. Druk hiervoor een ander blad af. De noodzaak om de cartridge bij te vullen wordt aangegeven door een verticale strook in het midden. Ook hebben sommige moderne printers een speciale chip die vooraf waarschuwt voor het einde van de toner. Met deze functie kunt u altijd op tijd reageren en niet in moeilijke situaties terechtkomen waarbij u zelf moet tanken.

Stap 2

Bereid het oppervlak voor waarop u de kleurenlaserprinter gaat tanken. Het is raadzaam om de tafel te dekken met papieren servetten of een overbodige handdoek. Het bijvullen van een tonercartridge is een vrij eenvoudig proces, vooral voor beginners, dus je moet jezelf en je meubels beschermen tegen vlekken.

Stap 3

Draag medische handschoenen aan uw handen, aangezien de toner moeilijk van uw huid af te wassen is. Bewaar alle onderdelen van de printer en cartridge die tijdens het tanken moeten worden losgekoppeld in een aparte container om ze niet kwijt te raken.

Stap 4

Verwijder de vergrendeling die de printercartridge vasthoudt, trek deze voorzichtig naar buiten en plaats deze op een voorbereid oppervlak. Onderzoek het apparaat en vind de bevestigingsmiddelen. Plaats de cartridge loodrecht op de tafel en steek een schroevendraaier in de stalen houder.

Stap 5

Sla hard, maar niet erg hard, op het handvat van de schroevendraaier om de houder naar binnen te slaan. Voer een soortgelijke bewerking uit aan de andere kant. Als resultaat van deze bewerkingen zal de patroon in twee delen openen. Het ene deel is gevuld met rol en toner, en het andere is voor afval en rol.

Stap 6

Pak het deel van de cartridge dat de toner bevat. Open het deksel van het plastic compartiment. Neem een zak of stuk krant en strooi de oude toner erop. Neem nieuwe toner van de juiste kleur en plaats deze in het compartiment met 2/3 capaciteit. Om de juiste kleur te bepalen, kunt u de bijbehorende codes op de verpakking en cartridge vergelijken.

Stap 7

Verwijder alle stukjes papier van de andere kant van het apparaat. Zet de cartridge in elkaar en klik hem vast in de bevestigingsmiddelen die er eerder uit waren geslagen. Reinig de behuizing van de resterende toner, plaats het apparaat terug in de printer.

Stap 8

Herhaal dezelfde procedure voor het bijvullen van toner met de rest van de cartridges (andere kleuren) van de printer. Als u klaar bent, laat u de machine in de testmodus draaien en drukt u meerdere vellen af.

Aanbevolen: