Hoe Kies Je Een Kleurenlaserprinter?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Kleurenlaserprinter?
Hoe Kies Je Een Kleurenlaserprinter?

Video: Hoe Kies Je Een Kleurenlaserprinter?

Video: Hoe Kies Je Een Kleurenlaserprinter?
Video: Best Colour Laser Printer || Buying Guide – In 2021 2024, Mei
Anonim

Nadat u hebt besloten dat u een laserprinter nodig heeft, moet u een specifiek model kiezen (kies bijvoorbeeld een voordelige of een met hoge prestaties en netwerkmogelijkheden). U moet begrijpen welke parameters voor u belangrijk en belangrijk zijn, om niet te veel te betalen voor onnodige opties, maar tegelijkertijd zult u niet zonder die functies zitten die echt nodig zijn of na een tijdje nodig kunnen zijn.

Hoe kies je een kleurenlaserprinter?
Hoe kies je een kleurenlaserprinter?

instructies:

Stap 1

Als afdruksnelheid een prioriteit voor u is, is het de moeite waard om printers van de laagste prijscategorie meteen weg te gooien, focus op de middelste. Deze printers printen ongeveer 26 pagina's per minuut of meer, in tegenstelling tot goedkope laserprinters die maximaal 17 pagina's per minuut printen; en het duurt een paar minuten om één kleurenafbeelding af te drukken.

Stap 2

Bij het kiezen van een kleurenlaserprinter is het belangrijk om deze ter plaatse te laten printen. Het is ook de moeite waard om het specificatieblad te lezen en te zien hoe de printer zich zal gedragen wanneer deze wordt ingeschakeld. Test het bij het afdrukken in verschillende modi (bijvoorbeeld het afdrukken van tekstpagina's en afbeeldingen met een foto). Het is een feit dat dezelfde printer in verschillende modi mogelijk niet even goede resultaten laat zien.

Stap 3

Zorg ervoor dat u controleert welke resolutie het door u gekozen apparaatmodel heeft. Resolutie wordt aangegeven in dpi (dots per inch). En hoe groter het is, hoe hoger de beeldkwaliteit zal zijn. Voor de meeste soorten drukwerk is een standaard resolutie van 600x600 geschikt, maar voor het afdrukken van foto's zal deze niet geschikt zijn.

Stap 4

Vergeet bij het kiezen van een apparaat niet te letten op de besturingssystemen die het ondersteunt. Als je bijvoorbeeld gewend bent om met Windows te werken, dan zullen waarschijnlijk bijna alle printers bij je passen, maar als je wilt printen vanuit Linux of MAC, dan kan het zijn dat je problemen hebt met de keuze (MAC-printers werken voornamelijk van het merk HP).

Aanbevolen: